Çağrı Merkezi başvuruları Pazartesi başlıyor

27 Aralık 2014 13:27

Herkesin beklediği Çağrı Merkezi başvuruları Pazartesi günü başlıyor. Başvuracaklar önce Halk eğitim merkezi aracılığıyla kursa katılacak. Yaklaşık 200 bay ve bayan eğitime katıldıktan sonra mülakata alınacak. Başvurular 4 Ocak 2015’te sona erecek.

İŞKUR İl Müdürlüğü Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında yüzde 50 istihdam garantili 200 kişilik Çağrı Merkezi Elemanı mesleğinde kurs düzenleneceğini duyurdu. Kursiyer seçmeleri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak. Eğitime katılmak isteyen kişiler İŞKUR İl Müdürlüğüne kurs için son başvuru tarihinden önce giderek şahsen başvuru yapması gerekiyor.

BAŞVURULAR 4 OCAK’TA SONA ERECEK

Öte yandan başvurular pazartesi günü başlayıp 4 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Başvuru yapacak bay ve bayan adaylardan en az lise mezunu olması şartı aranıyor. 200 kişi eğitime alınacak 100 kişi istihdam edilecek.

5-7 OCAK’TA SEÇMELER YAPILACAK

Bu arada 4 Ocak’ta bitecek başvuruların ardından adaylar 5-6 ve 7 Ocak’ta mülakata alınacak. Mülakat saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

KURSA KATILMA ŞARTLARI

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18-35 yaş aralığında olmak,

- Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,

- Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak

- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak, danışmanın uygun görüşüne sahip olmak,

- Emekli olmamak,

- Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

- Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, sadece ikinci öğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler kurslara katılabilirler.

- Kurstan yararlanan kursiyerler, kursun tamamlanmasından itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.

- Kursu bitirenlere Milli Eğitim Onaylı Belge verilir.

Bu haber 1004 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...