“Hem proje alanında hem de AR-GE alanında daha ileri seviyelere gelmeliyiz”

29 Aralık 2014 17:59

SDÜ Ziraat Fakültesi Akademik Kurulu,  Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve Prof. Dr. Şakir Şahin, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen kurulun ilk konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman yaptı. Fakülte ile ilgili genel bir bilgilendirme sunumu yapan Akman, Ziraat Fakültesinin projeler bazındaki başarısına dikkat çekti. Akman’ın ardından fakülte bölüm başkanları da bölümleriyle ilgili kısa sunumlar yaptı.

Kurulun son konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yaptı. SDÜ Ziraat Fakültesinin dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek küreseli yerele indirgeme gibi bir çalışma içinde olduğunu aktaran İbicioğlu; “ Üniversitemiz son üç yılda özellikle projeler noktasında çok ciddi bir mesafe kat etti. Hiç şüphesiz bu başarıda Ziraat Fakültesinin rolü çok büyük olmuştur. Tarım, Türkiye’nin ekonomik gelir endeksi içinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu münasebetle hem proje alanında hem de AR-GE alanında daha ileri seviyelere gelmeliyiz.” dedi. Isparta’nın tarımsal ürünler bakımından zengin bir şehir olduğunu da vurgulayan İbicioğlu, bu ürünleri marka hâline getirmek ve dünyaya tanıtmanın asli görevleri olduğunu ifade etti.

 

Bu haber 1016 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...