‘’80 bin Ispartalının iradesine saygısızlık yaptı’’

29 Aralık 2014 18:03

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, istinaf mahkemelerinin merkezini Isparta’ya alınması hususunda AK Parti Milletvekili Recep Özel’e giderek destek istediğini ancak Özel’in ‘’Nevzat Korkmaz da kim oluyor, onu yaparsak biz yaparız’’ dediğini ileri sürdü.

Siyasi arena yavaş yavaş ısınmaya başladı. İl Başkanlarıyla başlayan süreç milletvekillerine sıçradı. MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, AK Parti Milletvekili Recep Özel’i 80 bin kişinin iradesine saygısızlık yapmakla suçladı. Korkmaz, İstinaf Mahkemeleri’nin merkezinin Isparta’ya yapılması hususunda iktidar milletvekili Özel’e giderek destek istediğini ancak desteği göremediği gibi bir de hak etmediği cevapla karşılaştığını ileri sürdü.

‘’TAMAM, ÇALIŞALIM DEDİ AMA…’’

İstinaf Mahkemeleri’nin merkezinin Isparta’ya yapılmasıyla ilgili yoğun çaba sarf ettiğini çünkü Isparta’nın Antalya gibi büyük bir şehirle birlikte Konya’ya bağlanmak üzere olduğunu bildiren Korkmaz, ‘’Davalılar, davacılar ve avukatlar en küçük duruşmada Konya’ya gitmek zorunda. Bir avukat bazen günde 3 davaya giriyor, bu çok ciddi hak kayıpları meselesidir. Isparta Barosu’nun talebiyle bunu Isparta merkeze yapalım diye gündeme getirdim. Özel de hukukçudur. Bu konuda desteğini bekliyorum demiştim. Bununla yetinmedim, ayrıca yanına gittim. Recep Bey siz Isparta’yı merkez yapalım dedikten sonra başka düşünceleriniz varsa bu altın tabakta bir fırsat gelin bu istinaf mahkemelerinin merkezini Isparta’ya getirelim dedim. ‘Tamam, çalışalım’ dedi.

‘’ÖZÜR DİLEMELİ’’

Bundan 3 gün sonra gazetede bir demeç gördüm. Orada Nevzat Korkmaz da kim oluyor, onu yaparsak biz yaparız demiş. Hakkaniyeti, adaleti ve teklifi kimin getirdiğini bir kenara bırakalım ama bu sadece milli iradeye saygısızlıktır. Benim kim olup olmadığımı Recep Özel elinde kantarı yok ki ölçsün, biçsin. Ama benim partime Isparta’da oy veren 80 bin Ispartalı var. Bu onların iradesini yok saymaktır. Bu saygısızlıktan dolayı da dönüp Isparta halkından özür dilemelidir’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 1089 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...