Burdur’da Kan Bağışında Bulunan 9 Bin Kişi İçin, 9 Bin Fidan Dikildi

30 Aralık 2014 18:49

"Bir Kan Bir Fidan" kampanyası kapsamında Burdur'da kan bağışında bulunan yaklaşık 9 bin kişi için, 9 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Burdur'da yıl boyunca kan bağışında bulunan 9 bin kişi için, 9 bin fidan dikildi.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı tarafından 17 Nisan'da  "Bir Kan Bir Fidan" kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Burdur'da yıl içerisinde kan bağışında bulunan yaklaşık 9 bin kişi için farklı noktalarda karaçam, kızılçam, ardıç ve selvi türlerinden 9 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Büğdüz köyü yolu Örtülü mevkisinde düzenlenen fidan dikme töreninde konuşan Burdur Valisi Hasan Kürklü, hem kan bağışının hem de fidan dikmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Kan bağışının hayat kurtardığını, fidan dikiminin ise Türkiye'deki ormanlık alanları artıracağına işaret eden Kürklü, "Kampanyanın hem kan bağışı hem de fidan dikimini özendirmesi önemli. Bu çalışmayı yürüten tüm kurumları kutluyorum" diye konuştu.

"15 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULACAK"

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci ise Kızılay'a kan bağışında bulunanlar için birer fidan diktiklerini, vatandaşları kan ve ilik bağışı konusunda özendirmek ve bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

Değirmenci, kampanyanın 5 yıl sürdürüleceğini ve Türkiye genelinde 15 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını bildirdi.

Kürklü, Değirmenci, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı ve Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Nefise Akdemir fidan dikti.

 

Bu haber 946 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...