“Madencilikte İş Güvenliği ve Geleceği” SDÜ’de Ele Alındı

30 Aralık 2014 18:51

Süleyman Demirel Üniversitesi Yer Bilimleri Kulübü tarafından “Madencilikte İş güvenliği ve Geleceği” konulu bir panel düzenlendi. Mühendislik Fakültesi E-8 Amfisi’nde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Serhat Bayhan, çalışanların korunması ve iş güvenliği konusunda sektör temsilcilerinin görüşleri ve iş tecrübelerinden yararlanmak amacıyla düzenlenen panelin faydalı olacağına duydukları inancı dile getirerek panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından konuşan Türkiye Maden Mühendisleri Odası Antalya temsilcisi Salih Akboğa, geçmişte olanların gelecekte olmaması için dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek etkinliğe katılanlara, düzenleyenlere ve konuşmacılara teşekkür etti.

Akboğa'nın ardından konuşan Isparta Oda temsilcisi Dr. Yakup Umucu ise “Bir akademisyen olarak bu tür organizasyonların önemine vurgu yapmak için oda ve üniversite ile birlikte etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Gerçekleri görmek için bu organizasyonu yaptık” dedi.

Türkiye Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, Oda Hukuk Müşaviri Volkan Kaya, Oda Isparta temsilcisi Dr. Yakup Umucu, Oda Antalya temsilcisi Salih Akboğa’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, iş güvenliği ve Türkiye’nin iş güvenliği konusunda geldiği nokta, Soma ve Ermenek’te yaşanan maden facialarının gerçekleri ve bu konuda yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

 

Bu haber 1109 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...