Rektör İbicioğlu Mimarlık Fakültesi Akademisyenleriyle Bir Araya Geldi

30 Aralık 2014 18:52

SDÜ Mimarlık Fakültesi Akademik Kurulu yapıldı. Fakülte Konferans Salonu'nda gerçekleşen kurula Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Gencer ve akademisyenler katıldı.

Kurulun açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Gencer, Mimarlık Fakültesine göstermiş olduğu ilgiden ve desteklerinden dolayı Rektör İbicioğlu'na teşekkür etti. Mimarlık Fakültesinin akademik başarılarına da değinen Gencer, akademik kurulun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmasına dünyadaki ekonomik ve stratejik gelişmelerden örneklerle başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye'nin son yıllarda çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini ve bunlar arasında çevre ve şehirciliğin de her zamankinden daha fazla önem kazandığını belirtti. Türkiye'nin ilerleyen yıllarda marka şehirlere kavuşacağını vurgulayan İbicioğlu; "Bu noktada siz değerli akademisyenlerimize çok ciddi bir görev düşmektedir. Geleceğin kaliteli mimarlarını yetiştirmek sizin elinizde. Bizim yereli küresele aktarmak gibi bir görevimiz olduğu gibi küreseli de yerele indirgeme sorumluluğumuz var. Bu münasebetle alanınızla ilgili dünyadaki her türlü yeniliği her türlü gelişmeyi takip edin. Bizler yönetim olarak yeniliğe ve girişimciliğe kapılarımızı sonuna kadar açtık ve desteğimiz de tamdır." dedi.

 

Bu haber 1030 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...