Göz hastalıkları daha kolay tespit edilebilecek

31 Aralık 2014 13:42

Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Özgür Uzun, göz tomografi cihazı sayesinde göz hastalıklarını daha kolay tespit edebileceklerini bildirdi.

Devlet Hastanesi, bünyesi kazandırılan göz tomografi cihazının mutluluğunu yaşıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Özgür Uzun, cihazın hastalara sağladığı kolaylıkları aktardı. Bu cihaz sayesinde göz sinirlerini, görme noktasını, gözün tüm tabakalarını değerlendirebildiklerini ifade eden Uzun, ‘’Ispartamız için çok gerekliydi. Göz tansiyonu, sarı nokta hastaları ve şeker hastalarının takibinde, tedaviye karar vermekte tüm dünyada bu cihaz kullanılıyor. Hastane yönetimimiz ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği katkılarıyla bu cihazı Isparta Devlet Hastanesi’ne kazandırmış olduk. Hastalarımız bu hizmete daha kolay ulaşabilecekler. Hastalarımızı başka hastanelere yönlendirmek zorunda kalıyorduk, artık takip açısından burada göz tansiyonu, tanı açısından hastanemizde hizmet verebileceğiz’’ dedi.

LAZERLER TEDAVİ MÜMKÜN

Öte yandan Uzun, tanının konmasının ardından lazerle şeker hastaları ve göz tansiyonu hastalarının tedavisini yapabileceklerini de duyurdu.

Bu haber 982 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...