Ahıska Türklerinin Sürgün Yılları, SDÜ’de Anlatıldı

1 Ocak 2015 17:17

Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Dünyası Akraba Toplulukları Kulübü tarafından “Ahıska Türkleri Sürgünü” konulu bir konferans düzenlendi. Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansı, Araştırmacı- Yazar Yrd. Doç. Dr. Yunus Zeyrek verdi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan kulüp başkan vekili Bilal Karaduman, Ahıska Türklerinin yaşadığı sıkıntılara değinerek onların unutulmadığını göstermek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra “Ahıska Türkleri Sürgünü” konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Araştırmacı- Yazar Yrd. Doç. Dr. Yunus Zeyrek, Ahıska’nın coğrafi konumu hakkında bilgi vererek “Ahıska, Türk coğrafyasının merkezidir.” dedi.  70 sene önce yurdundan atılmış Ahıska halkının hikâyesini anlatmak için konferanslar verdiğini dile getiren Zeyrek, 25 yıldır bu konuda çalışmalar yürüttüğünü ve sorunların henüz çözüme ulaşmadığını söyledi. Zeyrek, sözlerini “Ahıska, Dede Korkut kitabında da geçmektedir. Dede Korkut kitabını herkesin yılda en az bir kere okuması gerekir.” diyerek noktaladı.

 

 

Bu haber 920 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...