Davraz rakiplerinin gerisinde kalıyor

2 Ocak 2015 18:48

Akdeniz Bölgesi’nin kış turizmindeki en önemli aktörü Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı15 santimetrecivarında. Oteller bölgesine ise son gelen bilgiye göre henüz kar düşmüş değil. Türkiye’nin birçok ili karla mücadele ederken Isparta’ya hala kar düşmedi.

EN ÇOK DAVRAZ ETKİLENDİ

Karın Isparta’ya düşmemesi ilimizin en önemli turizm merkezlerinden olan Davraz’ı olumsuz etkiliyor. Şu anda kayak merkezleri arasında en düşük kar 15 santimetreyle Davraz’da ölçüldü.

ULUDAĞ’DA 110 SANTİM

Öte yandan Davraz’ın bu alandaki rakipleri şu anda sezonun en yoğun günlerini yaşıyor. Örneğin Bursa'daki Uludağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı110 santimetre. Uludağ'ı 90 santimetreyle Bolu'daki Kartalkaya, 75 santimetreyle Kocaeli'ndeki Kartepe ve 70 santimetreyle Kastamonu'daki Ilgaz kayak merkezleri izliyor.

VALİ ÖZKAN AÇIKLAMIŞTI

Diğer taraftan kendini ispatlamaya çalışan Davraz’a karın henüz beklenen düzeyde düşmemesi Isparta’nın kan kaybetmesine neden oluyor. Bu anlamda Vali Vahdettin Özkan, hem kayak sezonu uzatmak hem de beklenen kalitede karı sağlamak adına gölet ve suni kar sistemini hayata geçirmeye çalıştıklarını açıklamıştı. Davraz’ın rakipleri sezonu en iyi şekilde yaşarken Isparta’da halen daha beklenen hareketin olmaması bu sistemin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Bu haber 944 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...