Başkan Günaydın sıcak bakıyor

2 Ocak 2015 18:51

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, eski İl Özel İdare alanıyla Böcüzade Parkı’nın takası için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teklifte bulunduklarını ve Günaydın’ın buna sıcak baktığını ileri sürdü.

Eski İl Özel İdare alanıyla ilgili düğüm çözülüyor. Bilindiği üzere bu alan üzerinde Isparta Belediyesi ile İl Özel İdaresi sürekli karşı karşıya gelmiş ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu alanı otopark ve yeşil alan olarak değerlendirmek üzere harekete geçmişti. İl Özel İdare ise alan karşılığı Otel Isparta’yı istemiş fakat Günaydın buna sıcak bakmamıştı.

BÖCÜZADE PARKI’NDA ANLAŞMA SAĞLANABİLİR

Bu gelişmelerin ardından İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret ederek takas tekliflerini yeniledi. Bolat, ziyarette Başkan Günaydın’ın kendilerine 2-3 farklı noktada tekliflerinin olduğunu ancak kırsal kesimde yaşayan insanların sorumluluklarını da üzerlerinde taşıdıkları için farklı bir teklifte bulunduklarını söyledi. Bolat, ‘’Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nin üstündeki Böcüzade Parkı’yla eski İl Özel İdare binasının olduğu arsayı takas teklifinde bulunduk. Kendisi de olumlu karşıladı. İlgili teknik ekip elemanları, başkanlar yardımcılarını çağırdı. Talimatlarını vererek, orayla ilgili teknik çalışmaların bir an önce hız kazanmasını ve takas işleminin bir an önce yapılmasını istedi’’ dedi.

‘’HENGAMEYİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ’’

Konuyla ilgili olarak Ocak Meclisinde takas kararı alacaklarını açıklayan Bolat, ‘’Belediye Meclisi de aynı kararı alacak. Ondan sonra inşallah bu konuyu gündemden düşürmüş olacağız. Yıllardır süregelen Özel İdare arsası ne olacak hengamesini ortadan kaldırmış olacağız, kangren haline dönmüş olan yaraya neşter atmış oluyoruz. Böylelikle kırsal alandaki, insanlarımızın haklarını da korumuş olacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 983 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...