“Araftaki Filistin” Konferansına Yoğun İlgi

3 Ocak 2015 13:23

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğunca “Araftaki Filistin” isimli bir konferans düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi tarafından verilen konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Yavuz, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Tarih Topluluğu Başkanı Osman Fikret Yıldız yaptı. Yıldız; “Topluluk olarak yaptığımız proje ve etkinliklerde amacımız öğrenci arkadaşlarımızda tarih bilinci oluşturmak şanlı tarihimizi tanıtmak ve tarihimize yakışır hamiyetperver Türk gençliğinin oluşmasına katkı sağlamaktır.” dedi.

Sözlerine, Filistin’in stratejik konumu ve tarihsel önemini anlatarak başlayan Seydi, “ Bugün dünya gündemini anlamak istiyorsanız önce Orta Doğu’yu dolayısıyla Filistin meselesini iyi anlamanız gerekiyor. Filistin, bizim din birliği ve tarih birliğimizin olduğu önemli bir alan. Dolayısıyla bölgedeki gelişmelere duyarsız kalmamız düşünülemez.” dedi. İsrail’in bölgede uyguladığı katı politikalara değinen Prof. Dr. Seydi, Osmanlı’nın bu coğrafyadan çekildiği günden bu yana bölgede kan ve gözyaşının dinmediğini sözlerine ekledi. 

Program sonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Prof. Dr. Süleyman Seydi'ye hediye ve plaket takdiminde bulundu.

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...