Kapatılması karar alınan dershaneler sınavla öğrenci kaydediyor iddiası!

3 Ocak 2015 13:32

MEB, Isparta MEM’e gönderdiği yazıda, kapatılması konusunda karar alınan bazı dershanelerin seviye tespit ve belirleme sınavları ile kayıtlar yaptıkları ileri sürerek öğrenci ve velilerin mağdur olmaması adına engel olunmasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM), Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) gelen Genelge doğrultusunda velileri uyarmaya başladı. MEB’in Isparta MEM’e gönderdiği yazıda ilgi Kanunla 5580 sayılı Kanuna eklenen geçici 5. madde de Özel Dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlamayan Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin 01.09.2015 tarihinde sona erdiği uyarısında bulundu.

‘’KAYIT YAPIYORLAR DUYUMU GELDİ’’

MEB, Isparta MEM’e gönderdiği yazıda ayrıca afiş, el ilanı, bilboardlar, görsel ve yazılı medyada bazı dershanelerin veya dershane gruplarının 2015- 2016 eğitim-öğretim yılı için Seviye Tespit Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı vb. adlar altında sınav yaparak bu sınav sonuçlarına göre öğrenci kayıt ettikleri yönünde bilgiler ulaştığını ileri sürerek, şu uyarılarda bulundu; ‘’Özel dershaneler ilgi kanun kapsamında 01.09.2015 tarihinde kapatılacağından öğrenci ve velilerin mağdur edilmemeleri amacıyla sınavlara izin verilmemesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında, gereğini rica ederim.’’

 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...