Mahalle muhtarları önderliğinde Tarama programına katıldılar

5 Ocak 2015 16:01

Halk Sağlığı Müdürlüğü, knserde erken teşhisin anlam ve önemini eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla sürdürmeye devam ediyor. İlimiz Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Mustafa UYSAL ve Vatan Mahallesi Muhtarı Nazan DENİZER ile Mahalle Annesi Fatma KARABUĞA eşliğinde KETEM’ e gelen kadınlar öncelikle kadın kanserleri ve taramalar hakkında bilgilendirilip, yaş gruplarına göre tarama programlarına alındı.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya açıklamasında; “Tarama Programına gelen kadınlara, yaş gruplarına göre; meme kanseri taraması amacıyla mamografi çekimi yapıldı, serviks (rahim ağzı) kanseri taraması amacıyla HPV DNA numunesi alındı. Tetkiklerin sonuçlanmasının ardından taramaya katılan kadınlara, KETEM çalışanları tarafından bilgi verilerek tarama programı sonlandırıldı. Meme kanseri taraması yapılan kadınlardan bir tanesi meme kanseri ön tanısı ile ileri tetkik için hastaneye yönlendirildi.

2015’de de ekiplerini oluşturan her mahallemizi, kanser tarama programlarına katılmaları için KETEM’e bekliyoruz. Randevu numaramız 211 72 86 – 87.

Aileniz ve Sağlığınız Bizim İçin Önemli!

Ücretsiz Kanser Taramanızı Yaptırın, Çünkü Biz Bir Aileyiz…” dedi.

 

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...