IGİAD, AB Proje ürünlerini sergiledi

22 Ekim 2012 18:51

Isparta Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) tarafından yürütülen "Harmonization of Culture and Arts Between Austria and Turkey" isimli Avrupa Birliği Kültür ve Sanat Hibe Projesi faaliyetleri kapsamında, ISPA Organizasyon tarafından düzenlenen Isparta Geleneksel Bayram Şenlikleri içerisinde proje ile ilgili dokunan ürünler 18-20 Ekim 2012 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde sergilendi.

Sergide; Avusturya ve Türkiye kültürünü yansıtan motiflerle dokunmuş büyük, küçük tezgah ile yeni tasarım olarak geliştirilen ahşap plaket üzerine minyatür halı dokumaları yer aldı. Proje ile ilgili alternatif ürün olarak tasarlanan anahtarlık, cüzdan, çanta, telefon altlığı, pano gibi ürünler de sergide yer aldı.

Piyasaya yeni tasarım olarak çıkarılan ahşap plaket üzerine minyatür halı uygulaması ile alternatif olarak tasarlanan ürünler ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Organizasyona katılan firma sahipleri, ürünleri gerek kalite gerekse görünüm açısından çok beğendiklerini ifade ederek, bu tarz ürünlerin bölge turizminin geliştirilmesine olumlu katkıda bulunacağını vurguladılar.

IGİAD Başkanı Adem Demiralay, "Isparta'da gül'ün yanında hediyelik eşya olarak bu tip minyatür halı üretiminin yapılmasının halıcılığın yeniden canlanmasına katkıda bulunacağını ifade etti. Isparta'da halıcılığa farklı bir bakış anlayışıyla üretilen ürünlerin, gerek istihdam sağlama,  gerekse konumu itibariyle bölge turizmine katkısı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Demiralay, proje faaliyetleri çerçevesinde açılan Otantik Ev'in, projenin sürdürülebilirliği ve tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade ederek, proje sonrasında ürünlerin  tanıtımına devam edileceğini belirtti. 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...