MHP’lilere 29 oy, AKP’lilere 28 oy çıkınca üyeler birbirinden şüphelendi

6 Ocak 2015 18:29

Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Üye seçiminde AK Parti Grubu beklemediği bir manzarayla karşılaştı. 5 üyenin seçileceği komisyona MHP Grubu 3, AK Parti grubu da 2 üye teklif etti. Seçim öncesi tüm üyeler üzerinde anlaşma sağlandı ancak seçimin ardından AK Parti’nin teklif ettiği üyeler 1’er oy az aldı.

Belediye Meclisi Ocak ayı ilk oturumunda Denetim Komisyonu şoku yaşandı. Seçim öncesi MHP ve AKP’liler arasında ortak 5 kişi belirlendi ve tüm meclis üyeleri gizli oylama ile yapılacak olan seçimde aynı isimleri yazacağına dair fikir birliğine vardı. Buraya kadar her şey normaldi fakat oylar sayıldıktan sonra ortaya çıkan sonuç herkesi hem güldürdü hem de düşündürdü.

ÖNERİLEN İSİMLER

Seçime giderken MHP grubu komisyon üyeliğine Ömer Tahir Gürakan, Mustafa Şenel Karakaya ve Muhittin Gül’ü teklif etti. AKP Grubu ise üyeliğe Arif Gürdal ve Faruk Daşdöner’i teklif etti. İsimler belirlendikten sonra yapılan gizli oylama sonucu Ömer Tahir Gürakan, Mustafa Şenel Karakaya ve Muhittin Gül 29 oy alırken AKP Grubunun teklif ettiği Arif Gürdal ve Faruk Daşdöner 28 oy aldığı ortaya çıktı.

ÖZKAN: ‘’BİZDE FİRE YOK SİZDE VAR’’

Oylama sonucu Mecliste önce kahkaha atıldı daha sonra kısa süreli şüphe oluştu. AK Parti Grubundan Kadir Özkan, ‘’Bizde fire yok. Başkanım siz 'mi yazmadınız?’’ dedi.

BAŞKAN GÜNAYDIN ‘’İÇİNİZDEKİLERE DİKKAT EDİN’’

Öte yandan Başkan Günaydın, Özkan’ın bu yaklaşımı sonrası ‘’İçinizdekilere dikkat edin’’ karşılığını verdi.

 

Bu haber 921 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...