Böcüzade’nin parası daha ağır basarsa İl Sağlık Müdürlüğü binası da istenecek

6 Ocak 2015 18:30

Belediye Başkanı Günaydın, İl Özel İdare ile takas edilecek olan Böcüzade Parkı’nın değerinin yüksek çıkması halinde İl sağlık Müdürlüğü binasını da isteyebileceklerini duyurdu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ocak ayı Meclis gündemine gelmesi beklenen Böcüzade Parkı ile eski İl Özel İdare alanının takasının bu aya yetişmediğini bildirdi. Alanlarının kıymetinin belirlenmesi için danışmanlara başvurulduğunu ve şu anda değerlerinin biçildiğini söyledi. Bu yüzden takas teklifinin bu ayki meclis gündemine yetişmediğini ifade eden Günaydın, ‘’Böcüzade Parkı’nın oturduğu alan yaklaşık 21 bin m2. Eski İl Özel İdare alanı ise900 m2. Bu alanların değerleri çıkarılacak ve fiyatları belli olacak. Eğer bizim vereceğimiz Böcüzade Parkı’nın değeri yüksek çıkarsa ya para isteyeceğiz ya da İl Sağlık Müdürlüğü’nü isteme gibi bir düşüncemiz ortaya çıkabilir. Eski İl Özel İdare alanı pahalı çıkarsa biz onlara vereceğiz’’ dedi.

‘’ ISPARTA KAZANIYOR’’

Takas sonrası her türlü uygulamadan Isparta halkının kazanacağını dile getiren Günaydın, ‘’İl Genel Meclisi bizden takas konusunda ilk olarak Otel Isparta’yı istemişti ancak biz orayı veremeyeceğimizi söylemiştik. Daha sonra Bözcüzade Parkı’nı istediler bizim için de bir mahsuru olmadığı için teklife sıcak baktık ve işlemler sürüyor. Sonuçta alanlar değişebilir ama kazanan hep Isparta. Benim amacım şehre otopark kazandırmak’’ diye konuştu.

‘’BÖCÜZADE YEŞİL ALAN OLARAK KALACAK’’

Bu arada Böcüzade Parkı’nın bulunduğu alanın daha sonra değişme ihtimaliyle ilgili soruya da yanıt veren Başkan Günaydın, ‘Orası yeşil alan olarak geçiyor. Üzerinde bildiğim kadarıyla 2 işletme var ve belediyemize kira getirisi sağladığımız yerler. Buranın geliri İl özel İdare’ye geçmiş olacak’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 874 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...