Isparta beyaza büründü

7 Ocak 2015 17:35

Isparta’da beklenen kar nihayet yağdı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; dün gece saat 20:00 sıralarında başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar devam etti. Şehir merkezinde15 cm. Davraz Kayak Merkezi'nde ise pistler bölgesinde kar kalınlığı 60, oteller bölgesinde 20 santimetreye ulaştı.Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın talimatları ile dün (6 Ocak) il genelinde tüm okullar 1 günlük tatil edildi.

2 gün boyunca aralıklarla etkili olacağı tahmin edilen kar yağışı nedeniyle vatandaşların dikkatli olmasını istedi.Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre; kar etkisi ile hava sıcaklığının -15 dereceye kadar düşeceği belirtilerek, don olayına karşı dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.

2 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, il merkezi dışında kalan yerlerde kar yağışının devam ettiğini söyledi.Darıderesi ve Direkli köy yollarının kapalı olduğunu belirten Zadeoğlu, kapanan köy yollarına anında müdahale ettiklerini ifade etti.

11 İLÇEDE ULAŞIM DURDU

Isparta'da Atabey hariç 11 ilçede ulaşım dururken, 50'den fazla köy yolu trafiğe kapandı. Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, ilçelerde kar yağışının halen devam ettiğini belirterek, "11 farklı noktada ekiplerimiz çalışıyor. Kapatılan belediyelerdeki araçları da devreye soktuk. Bugün kapalı olan tüm yolların trafiğe açılmasını sağlayacağız" dedi.

BUZLANMAYA DİKKAT

Bu arada Isparta Valiliği, 6 Ocak Salı gününden itibaren beklenen buzlanma ve don olayının cuma sabah saatlerine kadar süreceğini açıkladı. Rüzgarın ise bugünden itibaren perşembe günü ilk saatlere kadar kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BELEDİYEDEN KAR’LA MÜCADELE

Öte yandan, Isparta Belediyesi tarafından şehirde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gereken tüm tedbirler alındı. Daha önce şehrin belirli bölgelerine yerleştirilen karla mücadele ekipleri, karın yağmaya başladığı ilk dakikalardan itibaren teyakkuza geçti. 6 greyder, 6 kar kürüme aracı, 6 JCB, 6 tuzlama aracı ve 1 yükleyici olmak üzere toplam 25 iş makinası ve 62 kişilik ekiple karla mücadele edildi. Belediye yetkilileri, halkın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için çalışmaların gece gündüz aralıksız süreceği bildirildi.

DAVRAZ'DA KAR KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETRE

Öte yandan Davraz Kayak Merkezi'nde kar bereketi yaşandı. Son yağışlarla birlikte kar kalınlığı kayak pistleri bölgesinde 60 santimetreye ulaştı. Oteller bölgesinde ise kar kalınlığının20 santimetreolduğu belirtilirken, otelde doluluk oranının yüzde 20 olduğu öğrenildi.

 

 

Bu haber 912 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...