Bugün ve yarın -17’yi göreceğiz

7 Ocak 2015 17:38

2 senedir doğru düzgün karın yağmadığı ilimizde bu kış oldukça sert geçiyor. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ardından dondurucu soğuklar kapımız dayandı. Meteoroloji’ye göre Isparta bugün ve yarın en soğuk gece ve gündüzü yaşayacak.

Önceki gün başlayan kar yağışı Ispartalıyı sevindirdi. Özellikle çocuklar karla birlikte kendini sokağa attı. Kar kalınlığı ilk ölçümlere göre 10 cm’yi geçti. 2 senedir karın görülmediği Isparta’da bu yağış aynı zamanda çiftçiyi de memnun etti.

ÇOK SOĞUK OLACAK

Ancak karla sevinen Isparta şimdi de en soğuk günlerini yaşayacak. Meteoroloji’ye göre bugün ve yarın ilimizde gece sıcaklığı -17 gündüz sıcaklığı ise -9 ila -5 derece kadar düşeceği öngörüldü. Ayrıca yine meteoroloji vatandaşları dona karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ ENGELLİLER İŞE GİTMEDİ

Öte yandan kar kalınlığının 10 cm’yi geçtiği Isparta’da ilkokul ve ortaöğretim okulları tatil edildi. Ayrıca kamu da çalışan engelli vatandaşlar da tatilden nasibini aldı.

İLÇELERDE ULAŞIM AKSADI

Diğer taraftan ilçeler de karı yoğun hissetti. Özellikle bazı ilçelerde ulaşımın aksadığı ve 2 köy yolunun da kapandığı öğrenildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Darıderesi ve Direkli köy yollarının kapalı olduğunu belirtti.

DAVRAZ’DA KAR 60 CM’YE ULAŞTI

Bu arada Davraz Kayak Merkezi'nde ise pistler bölgesinde kar kalınlığının 60, oteller bölgesinde ise 20 santimetreye ulaştığı bilgisi alındı.

 

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...