‘’Hiçbir grup ve parti ile ittifak yapmayacağız’’

7 Ocak 2015 17:38

CHP İl Başkanı Metin Çelebi, milletvekili seçimlerinde hiçbir grup ve partiyle ittifak yapmayacaklarını belirterek ‘’Memleket kaygısını kendisinde hisseden, bu kaygıyı CHP’de gidereceğine inananlar varsa buyursun gelsin. Kapımız herkese açık. Ancak kimseyle ittifak gibi bir durumumuz olamaz’’ dedi.

Isparta’da seçim hareketliliği erken başladı. Birçok parti stratejilerini ve hedeflerini açıkladı. Daha önce üye bazında ön seçim kararı ısrarı üzerinde duran ve bu niyetini de genel merkeze bildiren CHP, önemli bir karar daha aldı.

‘’ÖN SEÇİM TABANI HEYECANLANDIRIR’’

Ön seçimle seçime girmeleri halinde üye ve tabanda bir heyecan oluşacağını ve bunun da partilerine olumlu yansıyacağını ifade eden CHP İl Başkanı Metin çelebi, ‘’Adaylarına sahip çıkma anlamında müthiş bir heyecan yaratır. Diğer partilerden ve apolitik olan insanlardan oy alma konusunda katkıda bulunur diye düşünüyorum. Isparta’da önseçimsiz bir seçim olacağını düşünmüyorum. Ama yüzde 10’da olsa olmama ihtimali var. Olumsuz kararı düşünmüyoruz. Önseçime kitlenmiş durumdayız. Aday adaylarımız da şuanda bu yönde çalışıyor. Ocak sonunda parti meclisinde alınacak kararla hangi illerde hangi tarihlerde önseçim olacağı bildirilecek. Biz de ona göre bir takvimi belirleyeceğiz’’ dedi.

‘’MHP’NİN ÖN SEÇİM KARARI ALMASI BİZİ SEVİNDİRİR’’

Öte yandan MHP’nin de önseçim kararı alma ihtimalinin olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Çelebi, ‘’Önseçimin Isparta’da yapılması konusunda öncülük ettiğimiz için gururlanıyoruz. İnşallah her partide üyelerin ve halkın istediği adaylar önseçimle belirlenir. Böyle olursa biz seviniriz. Bu sadece Isparta değil tüm illerde olursa daha iyi olur. Önseçim kararı ısrarımız şimdiden olumlu yansıdı bile. Şuanda 7-8 arkadaşımız aday adaylığı için çalışmalarına başladı.

‘’ÖNSEÇİMLE SEÇİME GİRERSEK EN AZ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ’’

Diğer taraftan üye bazında ön seçimin hayati önem taşıdığını savunan Çelebi şöyle devam etti; ‘’Tüm siyasi partiler laf olsun diye değil iktidar olmak için bu seçime girmeli. Isparta’da 4 vekil varsa bu sayıyı almak için bu yarışa gireriz. Ama şartlar ne gösterir onu yaşanan süreçte göreceğiz. Bu dönem önseçimle girilirse CHP’nin daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Gerçekçi konuşmak gerekirse her seçimde 1 milletvekili çıkartıyoruz, bu sayıyı 2’ye çıkartabiliriz.

‘’HİÇBİR GRUP YA DA PARTİYLE İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ’’

Isparta’da CHP olarak hiçbir grup, siyasi partiyle ittifak yapmayız. Memleket kaygısını kendisinde hisseden insanlar CHP’de bu kaygıyı gidereceğine inanıyorsa buyursun gelsin herkese kapımız açıktır. Kimseyle ittifak gibi bir durumumuz olamaz. Ayrıca AKP’nin 2015 seçimlerinde çok kan kaybedeceğine inanıyorum. 2014’teki nahoş ve olumsuz olaylar ile yolsuzluk olaylarının AKP’ye büyük kan kaybettirteceğine inanıyorum.’’

 

Bu haber 863 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...