MHP, Isparta’da Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyebilir

7 Ocak 2015 17:40

MHP Genel Merkezi'nin aralarında Isparta'nın da yer aldığı oy potansiyelinin yüksek olduğu 37 kentte üye bazında ön seçim yapma eğiliminde olduğu öğrenildi. Ayrıca MHP Lideri Bahçeli’nin Belediye Başkanlarının milletvekili adayı olma konusunda net mesaj verdiği ve bu yolu tıkadığı ileri sürüldü.

Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimleri hızla yaklaşılırken kulisler hızlanmaya başladı. Yerel iktidarda bulunan MHP'de milletvekili aday listesine ilişkin çalışmalar hem Genel Merkez bazında hem de İl Teşkilatı bazında sürdürülüyor. MHP'de seçimlere ilişkin en çok merak edilen husus ise adayın nasıl ve hangi yöntemle belirleneceği. MHP kulislerinde, Genel Merkezin Isparta milletvekili adaylığını belirlerken üye bazında ön seçim yapılacağı konuşuluyor. MHP Genel Merkezi'nin aralarında Isparta'nın da bulunduğu oy artırma potansiyelinin yüksek olduğu 37 ilde üye bazında resmi ön seçim yapma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

ÖN SEÇİMDE ADAY SAYISI ARTAR

MHP Genel Merkezi'nin üye bazında ön seçim yapma yönünde eğilimi olduğu bilgisi Isparta'da aday adayı olacakları artırdığı öğrenildi. MHP'nin Isparta milletvekilliği adaylık listesinin ön seçimle oluşturması durumunda eski İl Başkanı Erdoğan Cabıoğlu'nun, eski Milletvekili Mustafa Zorlu'nun aday adayı olacağı iddia edildi. Mevcut Milletvekili Nevzat Korkmaz ile birlikte Belediye Sağlık Müdürü Oğuz Başaran, Diplomat Hüseyin Avni Bıçaklı, eski Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Nuhoğlu, Tarım Bakanlığı'nda memur Abdülkadir Çeşmebaşı, Yurt işletmecisi Hüseyin Uçman'ın aday adayı olacaklarından söz ediliyor. Adı milletvekili adaylığı için geçen Merkez Valisi hemşehrimiz Nuri Okutan'ın da aday adayları arasında yer alabileceği konuşuluyor.

‘’BİZE BİR BİLGİ ULAŞMADI’’

Bu arada MHP Genel Merkezi'nin Isparta'da ön seçim yapma eğilimiyle ilgili Isparta İl Başkanlığı'na şu ana kadar ulaşan hiçbir bilgi yok. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, milletvekilliği adaylık belirlemesi kapsamında ön seçim yapılacağına dair herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

GÜNAYDIN ADAY OLAMAYABİLİR

Öte yandan Milletvekili adayı olacağı konuşulan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın durumu henüz net değil. Genel Merkezin 30 Mart 2014'de seçilen belediye başkanlarının milletvekili adayı olmasına sıcak bakmadığı öğrenildi. Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'nin Antalya'da belediye başkanları ile yaptığı toplantıda bu konunun mesajını net bir şekilde verdiği de edinilen bilgiler arasında.

 

Bu haber 1009 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...