‘’Isparta, hem kara hem hava hem de demiryolu yatırımlarından nasibini alacak’’

7 Ocak 2015 17:41

Vali Vahdettin Özkan, son dönemde Ispartalının en çok merak ettiği duble yol ve hızlı tren konusunda net konuştu. Özkan, ‘’Hem kara hem hava hem de demiryolunda hükümetimizin ülkenin her yerinde nitelikli çalışmaları var. Isparta da nasibini alacak’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan, Ispartalılara müjde niteliğinde bir bilgi verdi. Isparta’nın en çok ihtiyaç duyduğu duble yol ve hızlı tren konusunda hükümetin nitelikli çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Özkan, programların hazırlandığını duyurdu.

‘’DUBLE YOL HIZLI ŞEKİLDE BİTECEKTİR’’

Daha önce konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ı Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel ile birlikte ziyaret ettiklerini dile getiren Vali Özkan, ‘’Bu çerçevede dönem başında Isparta’dan10 kmAntalya’dan da 12 km’nin ihalesi yapıldı. Orta kesiminde projelendirme faaliyetleri devam ediyor. Bakanlıkta konuyla ilgileniyor. Hızlı şekilde yolun çalışmaları devam edecektir’’ dedi.

‘ISPARTA HIZLI TRENE 2015’TE KAVUŞABİLİR’’

Öte yandan Yüksek Hızlı tren konusunda 2015 yılı içinde seferlerin hizmeti girmesi konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Vali Özkan, ‘’En son görüştüğümüzde de arkadaşlar ifade ettiler. Hem kara hem hava hem de demiryolunda hükümetimizin ülkenin her yerinde nitelikli çalışmaları var. Hızlı Tren’le ilgili de çalışmalar değişik kriter ve ağlara göre gündemde’’ diye konuştu.

EĞİRDİR ÖZEL HÜKÜMLERİ

Bu arada bir yandan kalkınmayı düşünürken bir yandan da çevresel değerleri koruyacaklarını belirten Vali Özkan, ‘’Bu değerler gelecek nesiller açısından büyük servet. Dolayısıyla koruma kalkınma dengesini iyi sağlamamız lazım. Bu özel hükümler çevresel değerleri korumaya yönelik. Ama kalkınma ve ekonomi değerlerin korunması anlamında çabalar söz konusu. Ama burada denge nasıl korunabilir, belli itirazlar var. İtirazları ilgili makamlara sunmaktayız. Özel hükümleri ihtisas eden makamlar tekrar değerlendirip kamu yararına neyse onu yapacaktır. Eğirdir Gölü ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemlidir’’ şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 876 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...