İhale bitti cihaz gitti!

8 Ocak 2015 14:42

Devlet Hastanesi'nde tomografi hizmetlerini veren firma 2015 ihalesini kazanamadı. Mevcut cihazların sökümü ve yeni firmanın kendi cihazlarını kurma işleminde geçen süre tomografi hizmetlerinin aksamasına neden oldu.

Kamu Hastaneleri Birliği'nin Devlet Hastanesi'nde 2015 yılında verilecek tomografi hizmetleri için yaptığı ihale sonuçlandı. 2014’de ihaleyi kazanan firmanın 2015 için ihaleyi kaybetmesi üzerine tomografi cihazını götürdüğü iddia edildi. Hal böyle olunca tomografi hizmetlerinde aksama yaşandığı öğrenildi. Devlet Hastanesi'ndeki 16 kesitli tomografi cihazının sökümü, yeni firmanın kendisine ait cihazı kurması ve çalıştırmasında geçen sürede tomografi hizmetleri verilemedi. Gülkent birimindeki 2 kesitli cihaz da ihtiyacı karşılayamadığı için tomografi çekilmesi gereken hastalar mağduriyet yaşadı.

‘’SIKINTI DOĞAL SÜREÇTEN DOLAYI YAŞANDI’’

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın, tomografide yaşanan sıkıntının doğal bir süreçten kaynaklandığını söyledi. Hiçbir görevlinin ihmalinin olmadığının altını çizen Uz. Dr. Aydın, ‘’2015 yılı için verilecek tomografi hizmetleri ihalesini Devlet Hastanesi için başka bir firma kazandı. Firma bu süreç kapsamında 31 Aralık tarihi itibariyle cihazlarını söküp, götürmekle yükümlü. 31 Aralık'tan sonra da yeni firmanın cihazları takma ve çalıştırma süreci başladı. Radyasyon yayan cihaz olduğu için belli bir aşaması var. Türkiye Atom Enerji Kurumu'nun onayı gerekiyor. Ruhsat aşaması birkaç gün sürüyor. Bu nedenle doğal bir süreç yaşanıyor. Arkadaşlarımızın ihmali yok. Gülkent Hastanemizde 2 kesitli cihaz var ama o da yeterli gelmiyor. Bu hafta sonuna kadar bu sorun giderilecektir’’ dedi.

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...