‘’18 uygulamaları Isparta’nın değerini artırır’’

8 Ocak 2015 14:42

Karaağaç Mahallesi’nin ardından Hisar Mahallesi’nde de 18 uygulaması yapılacağı öğrenildi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, 18 uygulamasını desteklediğini belirterek, ‘’Yeni yoğunluk o bölgenin cazibesini artırır’’ dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir süre önce bazı mahallelerde 18 uygulaması yapılacağını duyurmuş ve startı Karaağaç Mahallesi’nde vermişti. Şimdi de Ocak ayı Belediye Meclisinde Hisar Mahallesinde 18 uygulaması yapılacağı öğrenildi.

HİSAR’DAN SONRA 3 MAHALLEYE DAHA GEÇİLECEK

Hisar Mahallesi’nin ardından sırasıyla Emre, Gülcü ve Sülübey Mahallelerinde de 18 uygulaması yapılacağı öğrenildi. Peki, 18 uygulaması Isparta için önemli mi ve insanlara ne fayda sağlıyor? Bu sorunun cevabını İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer verdi.

‘’YENİ PARSELLE OLUŞUP YENİ İNŞAAT HAKLARI ORTAYA ÇIKACAK’’

Göçer, 18 uygulamasıyla birlikte yeni parsellerin ve yeni inşaat haklarının ortaya çıkacağını bildirdi. Bu inşaat hakları çerçevesinde kimine yarım, kimine ise 1 ve 2 daire düşeceğini ifade eden Göçer, ‘’Bu duruma göre herkesin bir hakkı olacak. Biz 18 uygulaması yapılsın, yeni yoğunluk artışlarıyla o bölgenin cazibesi artırılsın istiyoruz’’ dedi.

‘’1 DAİREYE 1 DAİRE VERECEK ŞEKİLDE EMSALİN OLUŞMASI GEREKİYOR’’

Öncelikle 18 uygulaması ve kentsel dönüşümle birlikte vatandaşın hakkını kaybetmemesi gerektiğine dikkat çeken göçer, şöyle devam etti; ‘’1 daireye 1 daire verilecek şekilde emsalin yapılması gerekiyor. Kentsel dönüm artık bir fırsatçılık haline dönüştürülmeye başladı. Benim bir dairem var 2 daire almadan vermem anlayışı oluşmaya başladı. Bu büyük bir risk. Kanun 3’te 2 çoğunluğu sağladın mı gereğini yerine getirebilirsin diyor. Üçte birde kalan kişiler devletin kendilerine biçtiği orana tabi olma zorunluluğu var. İnsanlar hakkı neyse ona razı olsun. Fazla istedikçe elinden olma riski doğacaktır.

‘’HERHALDE İNSANLAR MALINI CANINDAN DAHA DEĞERLİ GÖRÜYOR!’’

Herhalde insanlar malını canından daha değerli görüyor! Dinar depremini dün yaşamış olsaydık bugün 2 daire isteyenler için ters bir durum yaşardık. Allah bu durumu yaşatmasın. Arsaları hamur hale getirmeden yeni bir ekmek yapmanın şansı yok. Her yer doğrudur yeter ki insanlar sağlık açısından doğru yerlere girsinler. Riskli alan ilerde bir takım sorunları getirecek. Ama şehri bir anda dümdüz yapamayacağımız da bir gerçek. Nüfus yoğunluğun çok olduğu mahallelerden başlayarak dönüşüme girmek daha doğru.’’ 

Bu haber 787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...