SDÜ’de “20. Yeryüzü Konuşmaları” Etkinliği

9 Ocak 2015 14:32

Süleyman Demirel Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü tarafından “20. Yeryüzü Konuşmaları” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan SDÜ Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü Başkanı Mücahit Tan, Kulüp hakkında bilgi verdi.

SDÜ Sağlık Kulüpleri Birliği Başkanı Doç. Dr. Efkan Uz da işlerine gönül vermiş, azimli insanların oluşturduğu kulüplerin varlığından duydukları memnuniyeti dile getirerek “Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü, en genç kulübümüz. Böyle gayretli insanlara çok ihtiyacımız var. Bu gayretlerinin devam etmesini temenni ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Yeryüzünde İyilik, Sağlık” konulu sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu II. Başkanı Dr. Havva Sula ise yeryüzünün, iyiliğin ve sağlığın tanımını yaptı ve çalışma alanını kapsayan Afrika’nın sağlık problemlerine değindi.

Etkinliğin son konuşmasını ise Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi ve Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü Başkanı Necip Yarız yaptı. Yarız, Tanzanya’daki yaşadığı olaylar ve yaptığı sağlık taraması hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...