ÇKS’ye müracaatlar 30 Haziran’da sona eriyor

9 Ocak 2015 14:55

2015 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Çiftçi Kayıt sistemi (ÇKS) müracaatlarının 30 Haziran 2015 tarihine kadar yapılması gerektiği duyuruldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda; “30.12.2014 tarih ve 29221 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik gereği; “(2) Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona erer. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS’ ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz -15 Ağustos tarihleri arasında yapabilirler. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içerisinde yapılabilir.” denilmektedir.

Çiftçilerimizin desteklemelerden yararlanabilmeleri ve mağdur olmamaları için en geç 30 Haziran 2015 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine gelerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Çiftçilerimize önemle duyurulur” denildi.          

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...