Eğirdir Belediye Meclisi toplandı

9 Ocak 2015 14:56

2015 yılının ilk belediye meclis toplantısı 6 Ocak Salı günü Eğirdir Belediyesi meclis toplantı salonunda saat 19.30’da gerçekleştirildi. Toplantıda 8 madde görüşülürken, meclise havale edilen 3 evrak da gözden geçirildi.

2015 yılının ilk meclis toplantısına, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti belediye meclis üyeleri; Selahattin Tamgül, Mehmet Cengiz Kılınç;  Ak Parti belediye meclis üyeleri Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu; MHP Eğirdir belediye meclisi üyeleri Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Md. Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Md. Semra Güngörmez, Yazı İşleri Md. V. Ümit Metin ile Fen İşleri Md. V. Gülay Uysal katıldı. Demokrat Parti Belediye Meclis üyesi Hasan Bilal Taran ise izinli olduğundan toplantıya katılmadı.

Yoklama ve saygı duruşundan sonra Başkan Şengöl, meclis üyelerine gönderilen davetiyede yer alan meclisin ilk gündem maddesine geçmeden, Ak Parti belediye meclis üyesi Erhan Savran’ın belediye mülkleri kira bedelleri hakkında verdiği %10 artırım önergesi görüşüldü. Bilindiği gibi belediyeye ait mülklerin %20 artması beklenen kira bedelleri 2014 yılı seçimlerine dönük seçim malzemesi yapılarak eski Başkan Osman Nuri Özmeral tarafından artırılmamıştı. Bu yüzden Eğirdir Belediyesi yerinde sayan kira bedelleri yüzünden ekonomik girdi kaybına uğramıştı. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz 2015 yılı kira artırımı 2014 yılı kira artırımı ile birleştirilip %20+ %20 = %40 olarak gerçekleştirilmiştir. Bu konuda Başkan Ömer Şengöl, “ Değerli meclis üyeleri, geçen sene seçim yatırımı olarak artırılmayan kira bedelleri yüzünden Eğirdir Belediyesi ekonomik kayba uğramıştır. Geçen seneden beri artırılmayan kira bedellerinden dolayı hiç kimse gelip de belediye zrzrz uğruyor, ben kira ödemek istiyorum demedi. Şimdi ise Meclis Üyesi Erhan Savran Bey’in verdiği önergede bazı kiracılar % 40 artırıma itiraz ediyorlar. Kiracıların bu tutumunu tutarsız ikilem olarak görüyorum. Aynı metrekareye sahip dükkanlardan biri 600 lira verip diğeri 2000 lira verirken hakkaniyet görüyor  musunuz? Kaldı ki bu kararın alınmasında Ak Parti  Meclis Üyesi ve aynı zamanda bu konu ile ilgili Encümen Azası Ak Parti’li Ahmet Hamdi Takır’ın kiraların artırılması yönünde imzası var.   Ayrıca encümenin aldığı kira artırımları ile ilgili kararı siz meclis üyelerince kabul edilmişti. O zaman itiraz edilmeyen bir konunun şimdi önümüze bir önerge olarak gelmesini doğru bulmuyorum.” dedi. Başkan Ömer Şengöl’ün bu aydınlatıcı konuşmasından sonra Meclis Üyesi Erhan Savran’ın önergesi yapılan oylama sonucunda Ak Parti Belediye Meclis üyeleri Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu Kira bedellerin düşürülmesi veya yeniden gözden geçirilmesi oyu kullanırken, Başkan Şengöl ve Selahattin Tamgül, Mehmet Cengiz Kılınç, Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay kira bedellerinin yeterli oranda arttırıldığını öne sürerek red oyu kullandılar.  Böylece verilen %10 artırım önergesi oy çokluğu ile kabul edilmemiş oldu. 

Bu önergenin ardından Meclisin ikinci Gündem maddesi olan 5393 sayılı belediye kanunun 25’inci maddesi gereği Denetim komisyonuna Şükrü Savaş, Mustafa Erhan Savran, Hasan Bilal Taran seçildi.

Bu maddenin görüşülmesi sırasında Ak Parti Meclis Üyesi Erhan Savran tekrar söz aldı ve Denetim Komisyonu çalışmalarında  uzman birinin bulunması teklifinde bulundu. Bunun üzerine Başkan Ömer Şengöl, “ Bizim kimseden sakladığımız bir şey yok. Zaten Denetim Komisyonu’nda siz varsınız. Evraklar, belgeler elinizde. İstediğiniz evrakı, belgeyi istediğiniz birimden her zaman alabilirsiniz. Bir değil iki, üç… uzman da getirebilirsiniz. Hiç itirazım olmaz.. Beyler bir kuşkunuz varsa mutlaka inceletiniz!.. Kaldı ki 5393 Belediyeler Kanunu’na göre bizim evraklarımız, yaptığımız işler Sayıştay denetiminden geçiyor. Allah’a şükür önceki yıllarımda bir hatamız bile görülmedi. Bundan sonra da görülmez.” dedi

Meclisin 3. Gündem maddesi olan İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından personelin emekliliği durumunda emeklilerin mağdur edilmemesi için düşük faizli kullandırılacak Nakit Destek proje kredisi için Başkan Şengöl meclis üyelerinden yetki istedi. Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile yetki verilmesi kararı alındı.

Meclisin 4. Gündem maddesi olan Belediyemize 31/12/2014 tarihine kadar kira borcu olan mükelleflerin borçlarının %20’si peşin geri kalan kısmını tecil faizi işleyerek her ayın 15’ine kadar düzenli ödeme taahhüdü  alınarak 24 ay taksit imkanı sağlanması konusu görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda  madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 5. Gündem maddesi olan Belediyemiz 2015 yılı Gelirler tarifesinin 19’uncu maddesinde yer alan balıkçılara verilen belgelerin yıllık vize harcı, tekne alım satım ücretleri ve kaptanlık belgesi ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülerek, 2014 yılında belirlenen fiyatların uygulanması kararı oylamaya sunuldu ve oy birliği ile karar verildi. 

Meclisin 6. Gündem maddesi olan İlçemiz Pınar Pazarı mahallesi uygulama imar planı 18-N-IV numaralı paftasında tekabül eden alan üzerinde yer alan sosyal tesisinde yer alan dükkanların tapularının düzenlenmesi için imar değişikliği yapılması konusunda Fen İşleri biriminin verdiği önerge okundu. İmar Komisyonu’na havale edilen teklif , meclisçe aynen kabul edilerek oy birliği ile karar bağlandı..

Meclisin 7. Gündem maddesinde yer alan 02/12/2014 tarih ve 2014/126 sayılı Belediye meclis kararı ile kabul edilen İlçemiz Seydim Mahallesi 190 ada 19-20-21-22 numaralı parsellerin üzerinde yapılan imar planı değişikliğine yönelik gelen itiraz dilekçeleri okunarak, itirazların konu ile ilgisi olmadığı anlaşıldığından yapılan oylama sonucunda itiraz dilekçelerine meclisten oy çokluğu ile red kararı çıktı.

Meclisin 8. Gündem maddesindeki Meclise havale edilen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

Böylece Eğirdir Belediye Meclisinin sohbet havası içinde geçen 2015 yılı ilk meclis toplantısı sona erdi.

 

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...