Şehit ve Gazilerin isimleri cadde ve sokaklara verildi

11 Ocak 2015 17:30

Belediye Meclisi, Isparta’da bazı cadde ve sokaklara şehit olan ya da gazi olup da yaşamını yitirenlerin isimlerini verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca şehit yakınları ve gazilere onur Belgesi ile Türk Bayrağı’na sarılı Kuran Kerim hediye etti.

Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumunda şehit ve gaziler unutulmadı. İsim komisyonu tarafından bazı cadde ve sokaklara şehit ve gazi olup da sonradan yaşamını yitirenlerin isimleri verildi.

4 CADDENİN İSMİ DEĞİŞTİ

İsim Komisyonu kararına göre; Geçtiğimiz ay vefat eden Deniz Astsubay Başçavuş Erdal Büyüksavaş’ın isminin evinin bulunduğu Modernevler Mahallesi 159. Caddenin Deniz Astsubay Başçavuş Erdal Büyüksavaş Caddesi, Şehit Polis Memuru İsmail Bıçaklı’nın isminin evinin yakınında bulunan Keçeci Mahallesi 2306 Sokağın Şehit Polis İsmail Bıçaklı Sokağı, Şehit Polis Memuru Tamer Nuray’ın isminin evinin yakınında bulunan Karaağaç Mahallesi 134. Caddenin Şehit Polis Tamer Nuray Caddesi ve Şehit Polis Memuru Süleyman Eroğlu’nun isminin evinin yakınında bulunan İstiklal Mahallesi 1105 Sokak isminin Şehit Polis Süleyman Eroğlu ismi olarak verilmesi uygun bulundu.

“MECLİSİMİZİN ORTAK KARARI”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Onur Belgesi verilmesi meclisimizin aldığı bir karar. Bu konuda meclisimize teşekkür ediyorum. Onur Belgesi ve Türk Bayrağı ile Kur’an-ı Kerim takdim edildi” dedi.

“İSİMLERİ SONSUZA KADAR YAŞAMALI”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal ise “Erdal Büyüksavaş’la bizim de bir dostluğumuz vardı. Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanlığı yaptı. Kendisi Kıbrıs Gazisidir. Gerçekten sadece isim vermek değil, bu insanları minnet ve şükranla her zaman saygıyla anmalıyız. Bu isimler inşallah sonsuza kadar buralarda yaşar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Meclise gelen şehit yakınları ve gaziler, onur Belgesi Türk Bayrağı ve Kuranı Kerim’i Belediye Başkanı Günaydın’ın elinden aldı.

 

 

Bu haber 1004 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...