Yaban Hayatı için 240 bin fidan dikildi

12 Ocak 2015 18:37

Orman Bölge Müdürlüğü, Yaban Hayvanlarına besin kaynağı olması için Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar illerinde 240 bin fidan dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2014 – 2018 yılları arasında uygulanacak olan “Yabanıl Meyveli Türler Eylem Planı” ile yaban hayvanlarının daha kolay besin bulabilmeleri, biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla; Yaban hayvanları ve kuşların besin zincirinde çok önemli bir yeri olan yabanıl meyveli türlerden oluşan ormanlar oluşturulması ve bu 5 yılda 38 milyon 610 bin meyveli türün toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Eylem planı kapsamında; rehabilite edilen bozuk orman alanlarının, erozyon kontrol alanlarının ve ağaçlandırma sahalarının uygun yerlerine yabanıl meyveli türler dikilecek. Bu sayede, kendi yaşam alanlarında yiyecek bulamayan yabani hayvanlarının köylere ve tarım alanlarına inmesinin önüne geçilecek. Diğer taraftan, yabanıl meyveli türler arılar için de nektar ve polen kaynağı oluşturacak.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Yabanıl Meyveli Türler Ağaçlandırmaları” ile rehabilite, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışma alanlarının özellikle yaban hayatı geçiş yerleri ile uygun olan bölgelere ormanda yaşayan yaban hayvanlarının besin kaynağı olarak kullanabileceği türler ile ağaçlandırma yapıldığı, ağır kış şartlarında dikimi yapılan yumru,soğanlı ve otsu bitkilerin, diğer dönemlerde meyveli türlerin yaban hayatı için besin kaynağı olacağı, 2014 yılında Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar İllerinde Orman İşletme Müdürlükleri tarafından ormanlık alanlara ceviz, badem, ahlat, alıç, yerelması, yabani armut, yabani kayısı, erik, geyik elması, hünnap, iğde, keçi payamı, mahlep, dut gibi yaban hayatı destekleyecek türlerden 240 bin adet fidanın dikimi yapıldığı” belirtildi.

 

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...