Bakanlar Isparta’da hizmet yarışına girdi

12 Ocak 2015 18:45

AK Parti İl Kongresine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2015’in Isparta’nın yılı olacağını belirttiler. Eroğlu Darıderesi 2 göleti ile turizm master planı müjdesi verirken Elvan Dereboğazı ile Isparta-Konya arası yolların duble olacağı sözünü verdi. Bakan Eker ise Isparta’nın tarıma dayalı sanayide söz sahibi olması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

AK Parti 5. Olağan İl Kongresine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Isparta için müjdeler verdi. Isparta’nın en çok beklediği sulama, duble yol ve tarıma dayalı sanayi alanlarında sözler veren Bakanlar birbirlerine de takılmadan edemedi. Özellikle ben bu yörenin evladıyım diyen Bakan Eroğlu ile Ulaştırma Bakanı Elvan’ın hizmet yarışı katılımcıları hem coşturdu hem de heyecanlandırdı.

‘’ASKERİ DARBEYLE YAPILAN ANAYASA’DAN KURTULACAĞIZ İNŞALLAH’’

Konuşmalarda ilk sırayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker aldı. Eker, müjdelerden önce sivil anayasa vurgusu yaparak ‘’Kongreler demokrasiyi şenlendirir. Bugün burada AK Parti İl kongresini bir şölen, bayram havasında geçiyor. Bu coşku heyecan inşallah bizi Haziran ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerde daha büyük bir zafere, hizmet dönemine taşıyacak. AK Parti ile birlikte Türkiye birçok sorununu hamdolsun çözdü. En önemli konulardan biri de Türkiye’nin demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşmasıdır. Hepimizin beklentisi 1960 yılı askeri darbeyle birlikte hazırlanan anayasadan kurtulmaktır. AK Parti inşallah 2015 Haziran’dan milletten alacağı destekle yeni bir sivil, demokratik anayasa yapacak ve milletimizin bundan sonraki süreçte daha demokratik bir rejimle yönetilmesini sağlayacak. Haziran seçimleri çok önemli. 76 milyon vatandaşın kardeşlik içinde inşa edeceği bir gelecekten bahsediyoruz’’ dedi.

‘’ISPARTA’YI PROJELERLE İHRACAT İLİ YAPACAĞIZ’’

Göreve geldiklerinde Türkiye’nin 23 milyar dolarlık tarım hasılasıyla Avrupa’nın 4. ülkesi olduğunu bildiren Bakan Eker, ‘’Ama Türkiye şimdi 10 kat büyüdü ve 61 milyar dolar tarım hasılası ile Avrupa’da 2008 yılından bu yana 1’inciliği elinden bırakmıyor. Peki, ne oldu da böyle oldu? Türkiye yeni tarım alanları kazanmadı. Tarım nüfusu da aynı. Artık çok daha fazla üretim yapıyor. Isparta 12 yıl önce 580 milyon TL tarımsal üretim hasılasına sahipti. Isparta’da bugün 2 milyar TL olmuş. Biz bunları elbette projelerle geliştirdiğimiz stratejilerle başardık. Bizim dönemimizde sadece Ispartalı çiftçilerin cebine 325 milyon TL girmiş. 74 tane tarıma dayalı sanayi tesisine kavuştu Isparta hem de yüzde 50 hibe destekle. TKDK’yı kurduk. Isparta bu konuda şanslı vilayetlerden biri. Burada sözleşme imzaladığımız 109 proje var. Bu projelerin yatırım tutarı 62 milyon TL ve bunun yarısını hibe olarak destekledik. Tüm bu projeler devam ediyor. Ispartalı hemşerilerimize şunu söylüyoruz; Getirin projenizi yatırım tutarının yarısını da biz verelim diyoruz. Isparta’nın Kırsal kalkınması için tarıma dayalı sanayisin gelişmesi için projelere, tesislere ihtiyacı var. Isparta tarıma dayalı ürünlerin ihracatında önemli mesafe kaydetti. 10 milyon dolardan 24 milyon dolara çıkardı. Gül gibi insanların diyarıdır Isparta. Biz AK Parti olarak güller diyarına daha çok projeyle hizmet edeceğiz’’ diye konuştu.

‘’ISPARTA 55.6 İLE DESTAN YAZDI’’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Isparta’nın AK Parti’ye gösterdiği desteği gözler önüne serdi. Isparta’nın geçtiğimiz seçimlerde 55.6 ile desten yazdığını bildiren Eroğlu, ‘’Sağolun var olun. Sizlerden bir daha almak istiyorum. Mehdi Bey kardeşimiz bahsetti. 7 Haziran 2015 seçimleri çok önemli bir seçim. Sizden 4-0 sözü istiyorum. Çünkü Isparta’ya bu yakışır. Isparta göller, göletler, güller diyarı. Sizlerden bunu bekliyoruz. Ben hep buradayım bir ayağımız burada. AK Parti döneminde Isparta’ya çok büyük yatırımlar yapıldı. Bakanlığımız yatırımların çoğu da Isparta’ya yapıldı. Isparta’da sulanmadık toprak bırakmayacağız. Bunun sözünü daha önce verdim. 2015 yılında Isparta’da fırtına gibi eseceğiz. Bakanlığımız olarak 2015’i Isparta için hamle yılı ilan ettim. 60 tane müjde vermiştim bu müjdelerin hepsini 2015’de bitiriyoruz. Sadece 2015 yılında 1.1 milyar TL’lik yatırımı tamamlamış olacağız. Bu bölgenin evladıyım buraya vefa borcumuz var. 300 bin dekarlık alanı sulamaya açtık. Şehir içindeki dereler dahi onları bile biz yaptık. Bunlar geçmişte yapılmamış. Bal ormanları kuracağız. Isparta’yı gül şehri ve bal şehri haline getireceğiz. Bakanlık olarak köylülerimize destek için bozuk orman alanlarını düzeltiyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Buna önem veriyoruz’’ dedi.

DARIDERESİ 2 İHALEYE ÇIKIYOR

Her gelişte bir müjde verdiğini ve yine müjde vereceğini ifade eden Eroğlu, ‘’Darıderesi 2 barajı çok önemli. Bugün de talimat verdim. Bu yıl içinde ihale edilsin. Temel atılsın istiyorum. Memba suyu içecek Ispartalı. Hem de maliyetsiz. Bir de Isparta’da tabiat turizmi master planı hazırladık. Orman teşkilatımız büyük bir çalışma yaptı. Özellikle Isparta’yla Burdur arasında dostluk yolu var o yıla yakın bir yerde Gölcük Tabiat Parkını inşa edeceği. Antalya’ya gelen 10 milyon turistin 1 milyonu bile buraya çekersek muhteşem olur’’ şeklinde konuştu.

‘’2015 ISPARTA’NIN KARAYOLU YATIRIM YILI OLACAK’’

Açıklamaları en çok merak edilen isimse Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Prof. Dr. Lütfi Elvan oldu. Elvan da Isparta’nın beklediği yönde müjdeler vererek ‘’Sizlere özellikle Isparta’ya yönelik yatırımları anlatmak istiyorum. Gerçi Veysel Hocam liderlik bende dedi ama biz de Isparta’yı yollarla şenlendireceğiz inşallah. İnşallah Veysel Hocamla önümüzdeki yıl Isparta’da buluşuruz ve seni geçtim derim. Sizlerin dört gözle beklediği projelerden biri Dereboğazı yolu. Şundan emin olunuz. 2015 yılı Isparta için kara yolu yatırımları yılı olacak. Yol yatırımlarında inanılmaz artış olacak. Dereboğazı yolunu Isparta’dan Antalya’ya kadar bölünmüş yol haline getireceğiz.

‘’HIZLI TRENLE ISPARTA’YI İSTANBUL’A, BURSA’YA, İZMİR’E BAĞLAYACAĞIZ’’

Bir de Isparta’yı Konya’ya bağlayan güzergahımız var. Bu güzergahta çalışmalarımız yavaş devam ediyor ama inşallah hızlandırıp Isparta’yı Konya’ya duble yol olarak bağlayacağız. Hızlı trenle alakalı bir yatırım daha var. Eskişehir’den Isparta-Burdur arasından geçen ve Antalya’ya bağlayan hızlı tren projemiz var. Proje çalışmaları tamamladı. 2023 yılına kadar yapmamız gereken projeler arasında yer alıyor. Bu trenimiz hem Isparta’ya hem de Burdur’umuza hizmet verecek. Dolayısıyla hızlı trenle ilgili çalışmaları hızlandıracağız. Bunun anlamı Isparta’yı İstanbul’la, Bursa’yla, Konya’yla ve İzmir’le bağlamak demektir. Tabi bir de Isparta-Burdur dostluk yolu var. Bu projemizi de inşallah projesi tamamlanır tamamlanmaz hemen başlayacağız. Bu yolu da genişletmiş olacağız. 2002’den beri Türkiye hem istikrara kavuştu hem de yatırımlarla şahlandı.

‘’BUGÜN MUHALEFETLE DEĞİL BİRBİRİMİZLE YARIŞIYORUZ’’

Isparta havalimanı yıllarca kullanılmadı. Atıl kaldı. 2003 yolcu sayısına baktım 2800 yolcu kullanmıştır. Bugün kullanan yolcu sayısı ise 200 bin. Isparta geliştikçe güçlendikçe yolcu sayısı da artacaktır, seferler de artacaktır. Bugün biz Bakanlar birbiriyle yarışıyor. Hükümet içinde bakanlar birbirleriyle yarışıyor. Koşan bir partiyiz. İnşallah sizlerin desteğiyle 2015 seçimlerinde 4-0 yaparak zaferi kazanacağız’’ ifadelerinde bulundu.

 

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...