AK Parti Zabun’la ‘’Devam’’ dedi

12 Ocak 2015 18:47

2014 yılı Ocak ayı içerisinde göreve gelen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, yeni dönem için de güven tazeledi. Yaklaşık 5000 kişi coşku içinde ‘’Yeni Türkiye’’ sloganları atarak kongreyi şölen havasına çevirdi.

AK Parti 5. Olağan İl Kongresini dün Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Mevcut İl Başkanı Osman Zabun’un tek listeyle girdiği seçime; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Hasan Ali Çelik, Mehmet Alpay, Bayram Özçelik,  eski milletvekilleri Haydar Kemal Kurt, Sait Dilek, Emin Bilgiç, eski İl Başkanları Mehmet Ali Şenol, Mehmet Uğur Gökgöz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve yönetimi, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetimi, ITB Başkanı Ahmet Adar ve yönetimi, Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, OSB Başkanı Mustafa Karabulut, MÜSİAD Başkanı Selim Özkutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU FRANSA PROGRAMI NEDENİYLE KATILAMADI

Kongrenin en önemli misafiri Başbakan Ahmet Davutoğlu ani gelişen Fransa ziyareti nedeniyle İl Kongresine katılamadı ama bakanlarını gönderdi.

YAKLAŞIK 5000 KİŞİ KATILDI

İl Kongresine katılım oldukça yoğun oldu. Işıkkent Kapalı spor Salonunda gerçekleştirilen kongreye yaklaşık 5000 kişi katıldı. Gelen çoğu davetli salonun almaması nedeniyle dışarıda beklemek zorunda kaldı.

AK GENÇLİK’TEN PARALEL YAPIYA MESAJ

Kongrenin açılışında tribünlerdeki AK Partili gençler paralel yapıya mesaj gönderdi. Gençler hep bir ağızdan ‘’İzin ver girelim paraleli bitirelim’’ sloganları atarak salonu inletti.

TAHMİNİ BÜTÇE 400 BİN TL

Daha sonra kongreye geçildi. Divan heyeti Hasan Ali Çelik Başkanlığında Mehmet Altay, Fatma Kurt, Tülin Mengi ve Harun Güngör isimlerinden oluştu. AK Parti İl Başkanlığı’nın 2015 yılı tahmini bütçesi 400 bin TL olarak belirlendi.

‘’BAŞKALARININ HAYAL EDEMEYECEĞİ REFORMLARI GERÇEKLEŞTİRDİK’’

Öte yandan protokol konuşmalarına geçildi. Açış konuşmasını Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yaptı. Bilgiç, ‘’2001 yılında başlayan kutlu yürüyüş 12 yıldır Erdoğan ve Davutoğlu önderliğinde sosyal güvenlikten sağlığa tarıma her alanda demokrasi adına büyük reformlara imza atmıştır. 2002 yılında iktidara geldiğimizde gördüğümüz manzarayı biliyoruz. İnsan hafızası çabuk unutuyor. Biz bunları hatırlatmaya çalışıyoruz. Her yönüyle batırılmış bir yönetimi devraldık. 21 bankanın batırıldığı hortumlandığı bir ülkeyi devraldık. Başkalarının hayal edemeyeceği reformları gerçekleştirdik. Bu bizim sayemizde gerçekleşti’’ dedi.

‘’PENSİLVANYA ÇETESİYLE MÜCADELE ETMEYE AHDETTİK’’

Diğer taraftan Milletvekili Recep Özel, AK Partili olmak şeref ve onurdur diyerek ‘’Bu partide alın teri akıtmak bu hayatta kazanabileceğimiz en büyük onurlardan biri. O bizim her şeyimiz o bizim yol göstericimiz. Bir zamanlar hayal dediklerimizi gerçek görüyorsak onun sayesinde. Ülkemizin başından eksik etmesin. Bütün AK Parti mensuplarından Pensilvanya çetesi ve paralel yapıyla mücadele etmeye ahdettik, söz verdik’’ diye konuştu.

‘’GÖREVİN BANA VERİLECEĞİNİ DUYUNCA AYAKLARIM TİTREDİ’’

Son olarak İl Başkanı Osman Zabun, göreve geldiği günden bu yana geçen süreci aktardı. Zabun, ‘’Genel Başkanımızı, Başbakanımızı aramızda görecektik ancak ani bir gelişmeyle ülkemizin uluslararası alanda imajı için maalesef Ispartamızda ağırlayamadık. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz görüşmede Ispartayla ilgili anılarını ve düşüncelerini net bir şekilde aktarmıştı. En kısa sürede Ispartamızı ziyaret edecek’’ dedi. Şu anda 5. Olağan İl Kongresini gerçekleştirdiklerini belirten Zabun, şunları söyledi; ‘’2014 yılı Ocak ayı içerisinde İl Başkanlığı görevi Nuri Uzaktaş’ın Belediye Başkanı adayı olmasından dolayı görev bana verildi. O gün bacaklarımın titrediğini hissettim. Bu milletin vebalini yüklenmek bir defa bizim için önemli bir hadiseydi. Görev tebliğinden sonra arkadaşlarımızla gerekli istişareleri yaptık ve son derece güçlü bir şekilde yerel seçimlere girdik. Yerel seçimleri geride bıraktık. Arkasından İl Genel Meclisi oylarında önde olmamıza rağmen bazı ilçeleri alamadık. Derhal hemen seçimin ertesinde ilçelerimize seri ziyaretler gerçekleştirdik. Kaybeden arkadaşlarımıza da onların mahsuniyetlerini paylaşmaya çalıştık. Teşkilatımızı toparlayarak yolculuğumuzu sürdürdük. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandık. İlk defa gerçekleştiriyorduk. Bu seçimlerde teşkilatımızın tüm unsurlarıyla gece gündüz çalıştık. Yüzde 55.6 oyla büyük bir başarıya imza attık. 5. Olağan kongremizi bu coşkuyla bizlere yaşatan sizlere teşekkür ediyorum. Aynı gayretle Isparta’nın tamamının hak ettiği bir sonucu sizlerin katkısıyla gerçekleştireceğimizi vaad etmek istiyorum.’’

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçime tek listeyle giren mevcut Başkan Osman Zabun, yeniden göreve getirildi. Yeni yönetimde 19 kişinin değişmesi dikkatlerden kaçmadı. İşte Ak Parti İl yönetimi; Başkan Osman Zabun, Abdullah Çobankaya, Abdullah Tola, Abdurrahman Akçil,  Ali Önal, Ahdemir Tüzün, Aydın Mutlu, Bahar Kılıç, Bilal Türe, Burak Armağan, Buğra Öztürk, Dilek Gündüz, Emine Tuğba Yıldırım, Ersan Sarıc,  Furkan Cem Er, Gökhan Emiştekin, Günay Bağırsakçı, Hacer Küçükyumru, Hasan Avcu, Hatice Çakır, Hatice Seher Sağdıç, Huriye Kutlu, Mehmet Ali Erdoğan, Mehmet Güneştepe, Mehmet Kılıç, Mehmet Şatana, Mehmet Yavuz, Mustafa Dal, Mustafa Erdem, Mustafa Serhat Küçükcoşkun, Salih Kurt, Sabahattin Otru, Salim Karakuş, Selma Küçükköse, Serkan Keskin, Sevim Köse, Sibel Köse Yeşilot, Süleyman Şallı, Ali Sapan, Veli İzci

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...