Minikler de demokrasiyi öğrendi

22 Ekim 2012 19:03

Isparta Sidre 2000 İlkokulu, okulun Öğrenci Meclisi Başkanı ve üyelerini seçti. 3 adayın yarıştığı ve son derece demokratik bir ortamda geçen seçimler neticesinde 59 oy almayı başaran Tuana Havva Kara okulun meclis başkanı oldu.

Sidre 2000 İlkokulunda dün seçim heyecanı yaşandı. Okulun 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin oy kullandığı seçimlerde okulun Öğrenci Meclisi Başkan ve üyeleri belirlendi. Seçimlerde ikisi erkek, ikisi kız dört aday yarıştı.

SEÇİMLERDE 156 OY KULLANILDI

2 sandıkta toplam 156 öğrencinin oy kullandığı seçim sonunda 59 oy alan Tuana Havva Kara, Sidre 2000 İlkokulunun Öğrenci Meclis Başkanlığına seçildi. Kara, önümüzdeki günlerde Öğretmenevinde yapılacak olan ve tüm Okul Meclis Başkanlarının oy kullanarak Merkez İlçe Başkanını seçeceği seçimlerde okulunu temsilen oy kullanacak ve Başkanlığa aday da olabilecek.

DÜDEN; “KÜÇÜK ÖĞRENCİLER HİÇBİR HATA

YAPMADAN OYLARINI KULLANDI, TEBRİK EDERİM”

1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin küçük olmalarına rağmen oylarını hatasız kullanmalarının dikkat çekici olduğunu ifade eden Okul Müdürü Muhammet Düden,  Okul Meclis Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak bir açıklamada; “Yaptığımız seçimlere katılım son derece yüksek olmuştur. Okulumuzda Öğrenci Meclis Başkanı seçimleri için Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesine göre okulumuzda ‘Okul Seçim Kurulu’ kuruldu. Seçim kurulu yaptığı çalışmalar sonucunda 27 Eylül 2012 tarihinde seçim takvimi açıklandı ve tüm öğrencilere duyuruldu.

“ADAY OLAN MİNİK ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ

SEÇMEN ARKADAŞLARINA TANITTI”

Öğrencilerimiz bu süre içerisinde adaylıklarını açıkladılar. Okul Meclis Başkanlığı için 3B Sınıfından Süleyman Özler, 2B sınıfından Nisa Nur Özbey, 3A sınıfından Tuana Havva Kara ve4Csınıfından Said Nursi Mutlu Batı isimli öğrencilerimiz aday oldular.  Aday öğrenciler kendilerini ve yapacakları çalışmaları anlatan seçim çalışmaları süresini demokratik bir ortamda gerçekleştirdiler.  Okulumuzda belirlenen takvim gereğince 22 Ekim 2012 tarihinde yani bugün saat 9.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 12.00’de sona erdi.

TUANA HAVVA KARA OKULUN MECLİS BAŞKANI OLDU

Bu süre içerisinde seçmen konumunda olan toplam 156 öğrencimizden 147’si oylarını kullandı. Oy tasnifi sonunda oy kullanan öğrenci sayımız ile geçerli oy sayımız 147 olarak gerçekleşti. Bu da, ilkokul öğrencilerimizin oylarını son derece dikkatli kullandıklarını ve hiçbir oyu ‘geçersiz’ sayılacak şekilde kullanmadıklarını göstermektedir. Bu durum, demokrasi adına çok sevindirici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira, bir hafta önce okulumuzun Orta kısmının seçimleri yapılmış. Orada kullanılan 266 oyun 250’si geçerli sayılırken 16 öğrenci ise geçersiz oy kullanmıştı. Küçük öğrencilerin büyüklerine göre hatasız oy kullanmaları ve hiçbir oyun geçeriz sayılacak durumda olmaması sevindiricidir. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Yaptığımız seçim ve sonuçlarına göre ise Tuana Havva Kara 59 oy, Said Nursi Mutlu Batı 39 oy, Nisa Nur Özbey 26 oy ve Süleyman Özler 23 oy aldı. Bu sonuçla 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı Sidre 2000 İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanı 59 oyla tauna Havva Kara seçildi” dedi.

 

 

Bu haber 1692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...