“Kültür seviyemiz yüksek olduğu için boşanıyoruz”

13 Ocak 2015 19:10

Baro Başkanı Gökmenoğlu, Isparta’da her 100 kişiden 60-70’inin boşanmak için soluğu adliye koridorlarında aldığını ileri sürdü. Gökmenoğlu, “Ispartalının kültür seviyesi yüksek olduğundan en ufak bir tartışmada avukata nasıl ulaşacağını çok iyi biliyor” dedi.

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Isparta’da boşanma olaylarının arttığına dikkat çekti ve nedenini açıkladı. Isparta’nın diğer illere nazaran farklı bir yapıda olduğunu belirten Gökmenoğlu, Ispartalının kültür seviyesi yüksek olduğundan adaleti nasıl kolay ulaşılacağını bildiğini söyledi. Bundan dolayı en ufak bir tartışmada çiftlerin soluğu adliyede aldığını ileri süren Gökmenoğlu, şunları söyledi; “

“HER 100 KİŞİDEN 60-70’İ BOŞANMAK İSTİYOR”

Kadına karşı şiddette de biz derecedeyiz. Bunu söylediğimiz zaman Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü üzmüş oluyoruz ama onlar da bu durumu biliyorlar. Boşanmada Isparta’da yine üst seviyelerde. Çünkü evliliklerin yaklaşık bir yıl içinde neredeyse yüzde 60-70’ine yakını boşanma davasıyla neticeleniyor. Bugün 100 kişiden 60-70’i boşanmak için soluğu adliye koridorlarında alıyor. Üzücü tabii ki. Bu biraz da kültürel yapının Isparta’da yüksek olmasına da bağlı. Kol kırılsın yen içinde kalsın demiyor Ispartalı. Ispartalının bir özelliği daha var. Örneğin Sivas’tan daha düşük olduğunu düşünemiyorum ama Isparta’da adalete erişim çok hızlı. Isparta’nın kültür seviyesinin yüksek olmasından dolayı en ufak bir tartışmada ve şiddet olayında hangi merci müracaat edeceğini, avukata nasıl ulaşacağını Ispartalı çok iyi biliyor. 

“ISPARTA’DA HER ŞEY KURALINA GÖRE İŞLİYOR”

Isparta’da her şey kuralına göre işliyor. Vatandaş bilinçli. Nereye müracaat edeceğini biliyor. Kadınsa karakoluna gidiyor, raporunu alıyor, sığınma evine gitmek istediğini belirtiyor ve kapıları zorluyor. Çoğu ilde kol kırılsın yen içinde kalsın diyor. Başka illerde diğer aile bireylerinden uygulanan şiddeti bile saklıyorlar.

“BİZE GELEN BOŞANMALARDA ÇİFTLER KESİN VE KARARLI”

Başka illerde boşanma davasına baktığınızda ‘kocamdır döver de sever de’ diyor. Ama Isparta’da hem ekonomik, kültürel hem de tahsil seviyesinin yüksek olması üst seviyelere çekiyor. Ondan konuda derece yapıyor diye düşünüyoruz. Bize gelen boşanma davalarında her ne kadar meslektaşlarımız barışma eğilimli göstergelerle bunu azaltmak istiyorlarsa da biz çok keskin ve katı müvekkil ayağı ile karşılaşıyoruz. Gelenler kesin ve bitirmiş olarak geliyor.”

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...