Sosyal sorumluluk dalında GÜBRETAŞ’a ödül verildi

14 Ocak 2015 17:56

“Bu topraklara değer katıyoruz” mottosuyla son yıllarda hız verdiği sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de sektöre öncülük eden GÜBRETAŞ, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Platin Elma Ödülleri’nde sosyal sorumluluk kategorisindeki ödülün sahibi oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği tarafından 2012 yılından bu yana organize edilen 3. PLATİN ELMA ÖDÜLLERİ jürisinin bu yılki değerlendirmesinde, Sosyal Sorumluluk kategorisindeki ödül GÜBRETAŞ’a verildi.

Tarım sektörünün önde gelen firma temsilcileri ile bu alandaki çok sayıda akademisyen ve girişimcinin bir araya geldiği 3. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni, 10 Ocak 2015 tarihinde Isparta’nın Eğirdir ilçesindeki Sirene Davras Hotel’de gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğleden sonra düzenlenen Tarım Zirvesi Forumu’nda 3 ayrı oturumla tarım sektörünün sorunları ve geleceğe yönelik vizyonlar değerlendirildi. Forumlarda çıkan genel sonuçlar, akşamki ödül töreni öncesinde bir sonuç bildirgesi olarak katılımcılarla paylaşıldı.

Forum bölümüne konuşmacı olarak katılan GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, son yıllarda istikrarlı bir büyüme çizgisi yakalayan GÜBRETAŞ’ın Türkiye Toprak Verimliliği Haritası projesi ve diğer sosyal sorumluluk çalışmalarıyla tarım sektörüne öncülük ettiğini söyledi. GÜBRETAŞ’ın bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için her yıl 2 bine yakın noktada 150 bin civarında çiftçiyi buluşturan eğitimler düzenlediğini hatırlatan Tahir Okutan, “Eğitim toplantılarının yanı sıra ‘Bu topraklara değer katıyoruz’ sloganıyla çeşitli sosyal sorumluluk projelerini de yürütüyoruz. 2005’ten beri sürdürdüğümüz Toprak Verimliliği Haritası projesi, ziraat fakültesi öğrencilerine verdiğimiz eğitim bursu, farklı illerde yaptırdığımız okullar ve kadın çiftçilere yönelik etkinliklerimiz gibi projelerle kuruluş misyonumuzu bugüne taşıyoruz” dedi.

Akşam düzenlenen ödül töreninde ise sosyal sorumluluk kategorisindeki ödülü GÜBRETAŞ adına Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan aldı.

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...