495 personel 51 iş makinesi ile kar’la mücadele

14 Ocak 2015 18:01

Isparta Belediyesi, 13 Ocak 2014 sabaha karşı başlayan ve 3 saatlik yağış sonrasında şehrin değişik bölgelerinde 15-25 cmarasında biriken kara anında müdahale etti. Çalışmalara 495 personel ve 51 iş makinesi katıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kar yağışı öngörülmemesine karşın mücadeleye kısa sürede başladıklarını ve saat 06.30 itibariyle özellikle otobüs güzergahları, hastaneler ve okullara ulaşım ile şehir merkezindeki tüm ana arterlerin açık hale getirildiğini söyledi. Yapılan bu çalışmaların ise bazı medya organlarınca suiistimal edilmesine Başkan Günaydın, Kültür Sineması önündeki olayda bir araç şoförünün kullanım hatası ve dikkatsizliğinin ‘belediye çalışmıyor’ şeklinde kamuoyuna yansıtılmak istenmesine tepki gösterdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sabaha karşı başlayan ve gün boyu devam eden karla mücadele çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meteorolojinin kar öngörmediğini ancak buna karşın ani bastıran kar yağışı sonrasında belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına anında başladığını dile getirdi. Günaydın, çalışmalarda başarı sağlandığını kaydederek, “Belediyemiz tüm gerekli önlemleri almıştır. Bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmak istedik” dedi.

Yapılan karla mücadele çalışmalarına Fen İşleri Müdürlüğü, 6 greyder, 6 kar kürüme aracı, 9 JCB, 3 yükleyici, 6 tuzlama aracı, 10 kamyon olmak üzere 45 operatör ve 50 işçi, Temizlik İşleri Müdürlüğü 220 personel ve bir makine ile 2 kamyon, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 130 personelle 3 makine ve 4 kamyonet, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ise 50 personel ile destek verdi.

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...