‘’Araziyi vermezlerse Akkent’e kaydıracağım’’

14 Ocak 2015 18:05

Çünür’e kurulması planlanan Cemevi için mahalle sakinlerinin arsalarını hibe olarak vermemesi Belediye Başkanı Günaydın’ı telaşlandırdı. Günaydın, kendilerinin de Çünür halkına Yeni Otogar için müracaat edeceklerini ancak bir olumsuzluk çıkması halinde ise projeyi iptal edeceğini açıkladı.

Yeni Otogar’ın Çünür’de konuşlandırılacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın projenin detaylarını ilk kez gazetemize açıklamıştı. Otogar için 162 dönüm yere ihtiyaçlarının bulunduğunu fakat Çünür halkının bu araziyi vermemesi halinde projeyi iptal edip başka bir yere kaydıracağını açıklayan Günaydın, akıllara ‘’Acaba’’ sorusunu getirdi.

‘’ÇÜNÜRLÜLER BU PROJEYE SAHİP ÇIKSIN’’

Yeni otogarı Isparta’ya kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini bildiren Günaydın, ‘’Çünür’e Cemevi kurulmak isteniyor. SDÜ’nün arkasında 13 dönümlük bir yer var. Benim de yerim varmış. Bunu bedavaya veriyorum. Çünürlüler bir m2 bile hibe etmedi. Orada hissesi olanların birkaç daireleri var. 7 m2’yi hibe etmiyorlar. Büyük üzüntü içerisindeyim. Alevi değilim ama onları ayırt etmiyorum. Ancak asıl Çünürlülere Yeni Otogar konusunda bir müracaatımız olacak. Burada da 162 dönüm yeri istimlak etmemiz lazım. Çünürlüler vermezlerse bu projeyi iptal ederim. Akkent’te yerimiz var baharda oraya başlayacağım. Ama asıl olması gereken yer Çünür’dür. İleriye dönük bir proje. Çünürlüler bu projeye sahip çıksın’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...