‘’Bakanlar Isparta’ya turistik amaçlı geliyor!’’

15 Ocak 2015 17:53

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ilimizde 6 ayda bir mini Bakanlar Kurulu Toplantısı yapıldığına dikkat çekerek ‘’Bakanın gelip gelmesi bir şey değil. Biz MHP olarak da onları misafir edelim. Ama bu bakanlar gelip ilimize ne bırakıyorlar? Buraya Bakan gelmesi turistik ziyaretin dışında nedir? Amaçları kongre salonunu doldurmak. Makyajlarla artık daha fazla ileriye gidemeyecekler’’ dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, geçtiğimiz gün AK Parti İl Kongresinde yeniden İl Başkanı olarak seçilen Osman Zabun ve Yönetimine başarılar diledi. Yalçın, ‘’Memleketimize ve ülkemize hayırlı hizmetler yapmalarını diliyoruz’’ dedikten sonra Isparta’ya gelen Bakanları eleştirdi. Bu tür makamda bulunan insanların gittikleri yerde büyük, küçük demeden kalıcı bir şey bırakmaları gerektiğini belirten Yalçın, ‘’12 yıldır Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Isparta’ya gelir. Ama buraya bir şey yapılmaz. Ancak Isparta’nın değerlerine ve seçmiş olduğu evlatlarına saldırırlar’’ dedi.

‘’BAKANI BİZ DE MİSAFİR EDELİM DE ISPARTA İÇİN NE DEĞİŞECEK?’’

Bakanın Isparta’ya gelip gelmemesinin önemli olmadığını önemli olanın hizmetin gelip gelmediğinin takip edilmesi gerektiğini bildiren Yalçın, şunları söyledi; ‘’MHP olarak biz de onları misafir edelim. Bu bakanlar gelip ne bırakıyorlar. Soruyorum; 12 yıldır Dereboğazı, Isparta-Konya duble yolları, Darıderesi 2 Göleti, Gölcük Tabiat Parkı, Hızlı Tren, Eğirdir Gölünün korunması konuşuluyor, yapılan ne var? Hiç bir şey. Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı buraya geldiğinde kendisinden beklerdim ki; Dereboğazı yolunun ihalesi şu tarihtedir. Orman ve Su İşleri Bakanı da Gölcük Tabiatı Parkı şudur, ekolojik köylere geçilmiştir, Eğirdir Gölündeki su kirliliğin önlenmesi için şu adımlar atılmıştır demeleri gerekirdi.

‘’YİNE HER ZAMANKİ GİBİ ÇALIŞMADAN GELMİŞLER’’

Isparta’ya gelen bakanlar yeni bir şey söylesinler. Halen Hızlı Tren’den Isparta ve Burdur faydalanacak diyorlar. Isparta’yı çalışmadan ve öğrenmeden buraya bakan gelmiş, turistik ziyaretin dışında nedir? Amaçları kongre salonunu doldurmak.  Bürokratlar mecburen geliyorlar. Bazı kişiler gelmek durumunda kalıyor. Aday olacaklar geliyorlar. Makyajlarla artık daha fazla ileriye gidemezler.’’

‘’SENİN KAPASİTEN NE Kİ GÜNAYDIN’A LAF SÖYLÜYORSUN’’

Öte yandan Yalçın, Bakanların ardından yönünü Şarkîkaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı’ya çevirdi. Çarkacı’nın Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı hedef alan açıklamalarına da cevap veren Yalçın şöyle devam etti; ‘’Şarkîkaraağaç kongresinde Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın bana dedi ki; belediye başkanı bir el arabası alıp kumla da mı yollardaki çukurları kapatamaz. Seçildiği günden beri Şarkîkaraağaç belediye başkanı hükümetten şu geliyor, hükümetle yakın duracağız diyor. Şarkîkaraağaç’ın asfaltları planlı yapılmamış diyor. İlçeden iktidar partisinin milletvekili var, bunu düşünememişler mi? Belediye Başkanımız buranın asfaltını ben yaparım dedi. Senirkent’in asfaltını yaptın mı diye cevap geliyor. Senirkent’i milletvekili hiç görmedi herhalde. İmkânlarımızı kıt kanaat götürüyoruz. Şarkîkaraağaç’ta 1999 yılından Isparta Belediyesi aracılığıyla yapılan asfaltın dışında hiçbir şeyin yapılmadığını herkes biliyor. Biz orada 100 oyla kaybettik. Biz ikinci partiyiz, AKP üçüncü parti. Ama 2 dönemdir iktidar partisi milletvekili bunları yapamadı yapması istenen kişiye de eleştiri getiriyorlar.

‘’ONA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞANLARA NEZAKETLİ DAVRANSIN’’

Yusuf Ziya Günaydın’a laf söyleyecek son kişi Çarkacı’dır. Senin yaptığın Belediye Başkanlığı nedir. Senin verdiğin hizmet nedir, kapasiten nedir? Sandıktan çıkan belediye başkanı olarak saygı duyuyoruz. Hangi şartlarda seçildiğini hepimiz biliyoruz. Ama lütfen işini yapsın, ona yardımcı olmaya çalışanlara da nezaketli davranmayı öğrensin. Geçen dönemde trilyonların kaynak olarak aktarılmasına rağmen hizmet edilmediğini söylüyorlar. Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, yetkililer ve AKP’liler o paralar nereye gitti diye nereye dava açtılar? Bunu bende merak ediyorum.’’

 

 

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...