Ölçü aletlerinin muayenesi için son gün 28 Şubat!

19 Ocak 2015 19:05

Ölçü ve ölçü aletlerinin muayene ve damga süreleri 28.02.2015 tarihinde doluyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan duyuruda; “3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 2. Maddesinde yer alan ve aşağıda liste halinde yazılan, 24 Temmuz 1994 tarih ve 22.000 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince Ölçü ve Ölçü aletlerinin belirli sürelerle muayene ve damgalarının yapılması gerekmektedir. Muayene ve damganın yapılabilmesi için Kanuni müracaat süresi 28.02.2015 günü sonuna kadardır.

Ölçü ve ölçü aletleri sahipleri kullanmış olduğu ölçü aletine göre bağlı olduğu muayene kuruluşuna zamanında müracaat ederek muayene ve damgasını yaptırmak zorundadır. Buna göre;

- 10 Yıllık damga süresini doldurmuş, elektrik, su, doğalgaz sayaçları ile 2 yıllık damga sürelerini doldurmuş hassas kütle ölçüleri,5 kg'dan yukarı kütle ölçüleri, maksimum kapasitesi2000 kg'dan fazla olan tartı aletleri, aks kantarları, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı (LPG) sayaçlarını bulunduran kişi ve kuruluşların, Isparta Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğüne,

- 2 Yıllık damga süresini doldurmuş uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri,5 kg'a kadar (5 kgdahil) hassas olmayan kütle ölçüleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi2000 kg'a kadar (2000 kgdahil) mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ile maksimum kapasitesi2000 kg'a kadar (2000 kgdahil) elektronik tartı aletlerini bulunduran kişi ve kuruluşların, ölçüler ve ayar yönünden bağlı bulundukları Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına (Isparta, Yalvaç ve Şarkikaraağaç)

- 2 yıllık damga süresini doldurmuş birinci ve ikinci sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, tartının kapasitesi2000 kg'a kadar olan (2000 kgdahil) okuma, çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip üçüncü ve dördüncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile otomatik tartı aletlerini bulunduran kişi ve kuruluşların yetkili muayene servislerine 28 Şubat 2015 gününe kadar bir dilekçe ile başvurarak muayene gününü belirleyen belge almaları gerekmektedir.

Diğer taraftan;

Taksimetre ve takograf cihazlarının periyodik muayene süresi istisnai durumlar dışında iki yıl olup, bu süre dolmadan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yetkilendirilen muayene servislerine, müracaat edilerek muayene ve damgalarının yaptırılması zorunludur.

Ölçü ve aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

2015 yılı için uygulanacak idari para cezası miktarı 1.674,00 TL olup ayrıca ölçü ve ölçü aletlerinin mülkiyetinin kamuya geçirilmesi ile ilgili idari işlem yapılacaktır.

İlgililere önemle duyurulur” denildi.

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...