Davraz Kayak Merkezi dolup taştı

19 Ocak 2015 19:08

Kış aylarının gelmesiyle Isparta ilimizin en uğrak yerlerinden biri haline gelen  Davraz Kayak Merkezi yurt içinden ve yurt dışından gelen  misafirlerini ağırlıyor. Eşsiz doğal güzelliklere sahip kayak merkezinde gelen tatilciler Eğirdir Gölü ve göller yöresinin en güzel manzaralarını aileleriyle seyrederken karın ve kayak yapmanın mutluluğunu doyasıya yaşıyor.

Ulaşımın gerek yalnızca50 kmmesafede yer alan Isparta hava alanına yakınlığı gerekse Antalya iline yakınlığıyla Davraz Kayak Merkezi vazgeçilmez bir tatil merkezi halinde.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Sayın Valimiz Vahdettin ÖZKAN' ın gerekli çalışmaları yaptırdığı, hem profesyonel sporcuların hem kayak sporuna yeni başlayanların hem de aile ve çocukların düşünüldüğü kayak merkezinde toplamda 12 pist yer almaktadır.  Kayak sporuna yeni başlayanlar için 4500m uzunluğunda İki pist, orta derecede tecrübeli sporcular için hazırlanan 15000m uzunluğunda 8 pist ve profesyonel sporcular için hazırlanan 4000m uzunluğunda 2 adet pist yer almaktadır. Gelen misafirlerin güzel vakit geçirebilmeleri ve spor yapabilmeleri için yapılan, saatte 900 kişiyi taşıyabilen 2 telesiyej, 800 kişiyi taşıyabilen 1 adet teleski ve 1 adet T-Bar yer almaktadır. İki kısımdan oluşan Kayak Merkezinde ortalama kar kalınlığı115 cmcivarında olup, Kuzey Disiplini, Alp Disiplini, Tur Kayağı, SnowBoard, Tele Mark yapılmaktadır.Tatilcileri ve sporcuları 3 adet dağ kafeteryası, 4 yıldızlı ve 280 yatak kapasiteli bir otel, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 84 yatak kapasiteli, ayrıca 55 yatak kapasiteli bir oberj olmak üzere 3 adet otel tesisi ile beklemektedir” denildi.

Bu haber 903 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...