ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-KURBAN BAYRAMI-CUMHURİYET BAYRAMI

23 Ekim 2012 19:44

Op.Dr.Levent Başyiğit

Türkocakları Isparta Şubesi Başkanı

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-KURBAN BAYRAMI-CUMHURİYET BAYRAMI

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yürütülmekte olan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak aşağıdaki hususları, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Devlet'imizin yöneticilerine, Yüce Meclis'imizin üyelerine ve büyük Türk milletine bir kez daha hatırlatmayı, Türkocakları olarak millî bir görev olarak görüyoruz:

 

1-Yeni anayasada vatandaşlık tanımı yapılırken "Türk" kelimesinin kullanılmayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına inanmak istiyoruz. Şurası unutulmamalıdır ki, "Türk" masa başında icat edilmiş bir kavram değildir. Suni değil,tabiidir; bölücü değil, birleştiricidir. Bu toprakların adı bin yıldır "Türkiye", yani "Türk Ülkesi"dir. Milletin adını inkâr etmek, "tarihe ve bu gerçeğe sırt dönme" anlamına gelecektir. Türk Ocakları olarak yeni anayasada en temel önceliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının millî kimliğinin "Türk milleti" olarak ifade edilmesidir. Kimliksiz anayasa safsatasıyla Türk kimliğinin bu topraklardan silinmesi yolunda atılacak hiçbir adım, kesinlikle kabul edilemez.

 

2-Aynı derecede önemli diğer vazgeçilmez husus, "Türkçe"'nin tek resmî dil ve eğitim dili olmasıdır. Başka dillerin öğrenilmesi ile resmî eğitim dilinin Türkçe olmasının kasten karıştırılmasına asla izin verilemez.

 

3-Diğer bir kritik nokta ise adem-i merkeziyetçilik görüntüsü altında federalizme ve nihaî olarak bölünmeye gidecek idarî düzenlemelere yer verilmesidir. Belirli bir etnisiteyi özel bir coğrafyayla özdeşleştirerek bölücü hayaller için sınır çizgileri oluşturabilecek adımlar yeni ve daha büyük felaketleri davet edecektir. Ülkemizde hiçbir fayda getirmeyecek, tam tersine etnik bölücülüğü kalıcı hâle getirecek bu tür düzenlemelerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

 

4-Bu hassasiyetler dikkate alınmak kaydıyla ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinden taviz verilmeksizin birey hak ve özgürlüklerini temel alan demokratik bir anayasanın hazırlanmasını destekliyoruz.

 

Türk Ocakları olarak milletvekillerimize ve devletimizin en üst düzey yöneticilerine sesleniyor ve şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bölücüleri tatmin için verilecek tavizler, Türk milletinin birliğini ve Türk vatanının bütünlüğünü bozacaktır. Buna müsaade edenler ise tarihî bir vebalin sorumlusu olacaklardır.

 

Engin devlet geleneğimizin tecrübe birikimi ve Türk milletinin sağduyusu, ülkemizi telafisi imkânsız yanlışlıkların yol açacağı belalar girdabından koruyacak güçtedir. Bu inançla, değerli milletvekillerimizi anayasa değişikliğine dair temel taleplerimiz konusundaki çağrmıza destek vermeye davet ediyoruz.

 

Bu vesile ile yarın idrak edeceğimiz kurban bayramının Türk İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni eder, Ispartalı hemşehrilerimin kurban bayramlarını kutlarım.

 

1 Dünya Savaşının başlamasıyla, zor günlerin eşiğine gelen milletimiz var olmak veya olmamak gibi zor bir tercihle karşı karşıya bırakılmış, yalnızlığın, yoksulluğun, açlığın işgalin acılarını yaşamış, ancak ümidini, azmini, inancını hiç bir zaman kaybetmeden var olma mücadelesini sürdürmüştür

Kurtuluş Savaşı günlerinde Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ve hürriyet meşalesi, anadolunun her tarafını sarmış ve yine Onun Ya İstiklal Ya Ölüm direktifi doğrultusunda, Yediden Yetmişe top yekün bir milletin iştirakiyle milli Mücadelemiz başlatılmıştır

Palandökende rus ordusunu elindeki Satırıyla karşılayan ninelerin, cepheye, yüzündeki duvağı çözüp koşan gelinlerin, torunları olan bugünkü gençlik; her sayfası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan milli mücadele yıllarını, vatan topraklarının emperyalist güçlerden nasıl temizlendiğini öğrenip, idrak ederlerse, geleceğe daha ümitle bakıp, kimlik bunalımından da kurtulacaklardır

Cumhuriyetin Kuruluşunun 89 yıldönümünün gençliğimize Tarih bilinç ve şuuru kazandırmasını, Milli bayramlarımızın her zaman coşkuyla kutlanmasını temenni ediyor; Malazgirtten, Çaldırana, Mohaçtan, Başkumandanlık meydan savaşına kadar tarihimizi zaferlerle taçlandıran, aziz şehid ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz

 

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...