“Vatandaşlarımızın evlerinin önündeki ağaçlara bakmalarını istiyorum”

20 Ocak 2015 17:22

Isparta Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda ağaç fidanı ve gülfidanı dikim çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 100 bin ağaç fidanını toprakla buluşturmayı hedefleyen Isparta Belediyesi bunun yanı sıra 11 bin adette gülfidanı dikimi gerçekleştirecek.

Isparta’yı bir bütün olarak planlayan ve bu çerçevede yatırımlarını devam ettiren Isparta Belediyesi, bu kapsamda ağaçlandırma çalışmalarını da bir buçuk aydan bu yana sürdürüyor. Şehrin her mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde son olarak dikim çalışmaları Akkent TOKİ, Hızırbey, Modernevler, Davraz, Sidre, Mehmet Tönge, Muzaffer Türkeş ve Yeni Sanayi Sitesinde devam ettirildi.

Ağaçlandırma çalışmalarının bir buçuk aydan bu yana yoğun bir şekilde devam ettirildiğini, dikim çalışmalarının bir bölgede değil, tüm mahallelerde aynı anda sürdürüldüğünü belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yeni ağaçlandırma sahalarının yanı sıra, daha önceden dikilen ancak kırılan ağaçların yerlerine de yenisinin dikildiğini söyledi.

‘Isparta yeşil bir kent olmuştur’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski mahallelerin de kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiğini bu yenileme kapsamı içerisinde hazırladıkları yeşillendirme sahalarında da ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını aktardı.

Ağaç dikim çalışmalarının mart ayı sonuna kadar devam ettirileceğini belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’da görülmemiş bir yeşillik olacak. Isparta’da ağaç koridorları oluştu. Yıllarca bunun için uğraştık. Geçen yıllarda olduğu gibi gerek bu yıl, gerekse gelecek yıllarda da ağaçlandırma çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Isparta’nın ağaçlandırılması için büyük çaba gösteriyoruz. Ancak bazı ağaçlarımız kırılıyor. Ağaçlara sevgi duyulmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan evlerinin önlerindeki ağaçlara bakmalarını istiyorum” dedi.

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...