Kredi muslukları esnaf için yeniden açılıyor

20 Ocak 2015 17:25

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, kredilerin devlet tarafından karşılanma miktarının artırıldığını belirterek 2015’de Isparta’da kredi plasman(yatırım) tutarının 17 milyon TL’den 25 milyon TL’ye yükseleceğini bildirdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankası'ndan kullandırılan devlet destekli esnaf kredilerinde yeni bir döneme girildi. 1 Ocak itibariyle kredi muslukları yeniden açılıyor. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Halk Bankası kredilerinin devlet tarafından karşılanma miktarı artırıldı. Geçen yıl 520 milyon TL olan bu sübvansiyon bedeli 2015 için 600 milyon TL'ye çıkarıldı. Ayrıca yıl içinde devlet destek oranı 150 milyon TL daha artırılacak. Bu oranın artması kredi plasmanlarımızın da artması anlamına geliyor. 2015 yılında Türkiye'de 17 milyar TL'lik kredi kullandırılması bekleniyor. Bölgemizde 400 milyon TL olan plasman tutarımızın da 600­650 milyon TL'ye yükselmesini bekliyoruz. Isparta'da ise 17 milyon TL

olan plasman 25 milyon TL'ye yükselecektir. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

3 YILLIK USTALIK BELGESİ OLANLARA SIFIR FAİZLİ KREDİ İMKÂNI

Öte yandan bazı esnaflara sıfır faizli kredi imkânı sunulacağını da açıklayan Tural, “3 yıllık ustalık belgesi olan, yeni işyeri açan ya da 1 yıllık sürede işyeri açmış olan esnaflara sıfır faizli kredi imkânı sunulacak. Kaybolmaya yüz tutmuş bazı meslek dalları için de sıfır faizli kredi imkânı geldi” diye konuştu.

 

Bu haber 793 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...