Anketten yüzde 70 “Evet” çıktı

20 Ocak 2015 17:29

Davraz Mahallesi güvenli ve iyi yaşama “Evet” dedi. Bilindiği üzere belediye ekipleri Davraz Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapılıp yapılmayacağını halka sormuştu. Anket sonuçlandı ve mahalle sakinlerinin yüzde 70’i kentsel dönüşüme “Evet” dedi.

Bugüne kadar bireysel anlamda yürüyen Kentsel Dönüşüm boyut değiştirecek. Isparta’da ilk defa geniş kapsamlı Kentsel Dönüşüm hamlesi Davraz Mahallesi’nde başlatılacak. Isparta Belediyesi kentsel dönüşüm birimi tarafından Davraz Mahallesi’nde bir anket çalışması başlatılmış ve 1071 mesken sahibine riskli alan ile ilgili düşünceleri sorulmuştu. Uzun süren anketin sonucu belli oldu ve halkın yüzde 70’i kentsel dönüşüme “Evet” dediği öğrenildi.

BELEDİYE KARARI BAKANLIĞA GÖTÜRECEK

Anketin tamamlanmasının ardından riskli alan çalışması için Başkanlık makamı yüzde 70 'evet' oyunu yeterli görürse bürokratik süreç için çalışmalara başlanacak. Isparta Belediyesi, Davraz Mahallesi'nin riskli alan ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuracak. Bakanlık da bu talebi Bakanlar Kurulu'na götürecek. Davraz Mahalesinin riskli alan ilan edilmesi için son kararı Bakanlar Kurulu’nun vereceği bildirildi.

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...