YBEM’den Akademik Çalışmalara Yönelik Önemli Eğitim

21 Ocak 2015 15:58

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi akademik çalışmaların daha hızlı ve kaliteli olmasına yönelik “Ölçme ve Değerlendirme ve Ölçek Geliştirme ve SPSS Uygulamaları Semineri” düzenledi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç.Dr Duygu Anıl ve Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Yard.Doç.Dr Ergül Demir’in vermiş olduğu eğitimlerin ilki 16-17 Ocakta yapıldı. İkinci eğitimin ise 22-23 Ocak tarihlerinde yapılması planlanıyor.

Konu ile ilgili bir basına açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi; “Bilimsel araştırma yapan akademisyenlerin, alanlarına dair Ölçek Geliştirme ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Üniversitemiz bünyesinde Yaşam boyu Eğitim Merkezi öncülüğünde tertip edilen bu seminerin, öğretim elemanlarımıza, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize akademik anlamda ciddi katkı sağlayacaktır.” dedi.

Seminer araştırma teknikleri, araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan araştırma tekniklerini, araştırma basamaklarını, veri toplama ve analizini, yorumunu, rapor yazma esaslarını ve tekniklerini kapsamaktadır.

Bu haber 1075 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...