BAKA Yönetim Kurulu Davraz’da toplandı

21 Ocak 2015 16:08

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, yeni yılın ilk toplantısını Isparta’da gerçekleştirdi. BAKA Yönetim Kurulu’nun Burdur Valisi Hasan Kürklü başkanlığında Davraz Dağı-Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’ndeki toplantısına: Antalya Valisi Muammer Türker, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Candan ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu’nun 2015 yılı Ocak ayı toplantısı; Isparta’nın kış sporları merkezi Davraz’da gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Isparta Valisi Vahdettin Özkan, BAKA Yönetim Kurulu üyelerine kar sporlarının yanısıra yaz aylarında da futbol, dağcılık, dağ bisikleti, trekking, yamaç paraşütü, cip safari gibi spor dallarında kamp ve turizm amaçlı faaliyetler yapılabilen 2635 metrelik zirvedeki Davraz Dağı-Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Sirene Davraz Otel Toplantı Salonu’ndaki toplantının açılışında BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Burdur Valisi Hasan Kürklü, 2015 Mali Destek Programı’nın bütçesinin Kalkınma Bakanlığı’nın ödeneği artırmasıyla 17 milyon TL’ye yükseldiğini hatırlattı. Bu ayın sonuna doğru ilan edilecek 2015 Mali Destek Programı’nın Batı Akdeniz’e hayırlı olması dileklerini ileten Burdur Valisi Hasan Kürklü, şöyle devam etti:

“Toplantımızda; söz konusu Mali Destek Programının bölgemiz gelişme eksenleri ve öncelik alanlarına göre sektörler ve işletmeler bazında sağlanacak destek miktarının alt ve üst limitlerini ve takriben hangi tarihler arasında başvuru kabul edeceğimizi Yönetim Kurulumuz değerlendirecektir. Bugünkü toplantımızda görüşeceğimiz diğer bir konumuz ise yine Ajansımızın destek türlerinden olan Doğrudan Faaliyet Destekleridir. Bilindiği üzere bu destek türümüzde Antalya, Isparta ve Burdur’da yerel kalkınma potansiyelini harekete geçirmesi muhtemel araştırma, inceleme ve fizibilite raporlarının desteklenmesi söz konusudur. Toplantımızda Ajansımıza yapılan Doğrudan Faaliyet Desteği proje başvuruları da değerlendirilecektir.”

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...