‘’Eğirdir yolundaki projeler aklıselim projeler değildir’’

21 Ocak 2015 16:13

Süleyman Demirel  OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, mevcut sanayi dururken orta ölçekli sanayinin kurulmasına anlam veremediğini belirterek, ‘’Tarım arazilerimizi öldürmememiz lazım. Sen gidip Eğirdir yolunda tarım arazisinde ne projesi üretiyorsun? Diyorlar ki ‘Orta ölçekli sanayi kuralım.’ Hazır kurulu sanayi var kardeşim’’ dedi.

Süleyman Demirel  Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın hayata geçirmeye çalıştığı orta ölçekli sanayi hamlesini doğru bulmadığını savundu. Hazır kurulu sanayi varken böyle bir atağa geçmenin anlamsız olduğunu vurgulayan Karabulut, ‘’Diyorlar ki orta ölçekli sanayi kuralım. Hazır kurulu sanayi var kardeşim. Madem orta ölçekli sanayicimiz de var altyapısı ve çalışan bir sistemi olan bir yerimiz zaten var. Sen gidip Eğirdir yolunda tarım arazisinde ne projesi üretiyorsun? Bana göre şuan Eğirdir yolundaki tüm projeler sanayici için aklıselim projeler değildir. Yer hazır. Biz tarım arazilerimizi öldürmememiz lazım. Gül Küçük Sanayi Sitesi ikinci bir adım atıyor. Çok acil talebi olan kardeşlerimiz varsa onlarla görüşülüp onları da dahil edip Sav’a kadar bir yer var. bunları yapmak zor mu? 3 bin m2’lik parseller hazır. Acilen karmaya çevrilmesi gerekir. Bu şekilde acilen sanayicilerimizin değerlendirilmesi lazım’’ dedi.

‘’ISPARTA BELEDİYESİ OSB’NİN ORTAĞIDIR’’

Öte yandan Deri OSB’nin kesinlikle karma OSB haline gelmesi gerektiğine de değinen Karabulut, ‘’Fakat bakanlık bu konuda bir türlü adım atıp da bu çalışmayı gündeme getirmemiş. Süreyya Bey buranın acil şeklinde karma olması için ne gerekirse yapılması konusunda ikaz edildi. Şuanda mevcut sanayiciler oranın borcunu ödeyemez. Şansları yok. Ağır gelir. Arıtmayı zaten çalıştıramazsın. Ben genel müdüre arıtmayı satın dedim. Siz ve belediye fedakârlık etsin dedim. Bu arıtma tesisini biz belediyeye devretmek zorundayız. Isparta Belediyesi, OSB’nin ortağıdır. Mantıklı bir çözüm bulunur. Arıtmanın şuandaki mevcut arıtma yükünü kaldırdığını zannetmiyorum. Bu arıtma tesisinin belediyeye hibe olarak da devredilebilir diye düşünüyorum. Antalya yolu kriterini yukarıya kadar çözün. Tek çözüm bugün arıtma tesisinin rantabl çalıştırılabilmesi için belediye ile ortak hareket edilmesi lazım’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...