‘’SDÜ’nün adını değiştirmekle 2. üniversite olmaz’’

21 Ocak 2015 16:15

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta’da tematik üniversitelere yönelmek gerektiğini belirterek, ‘’İkinci, üçüncü hatta dördüncü üniversiteyi düşünmeliyiz. Isparta’nın iklimi, insan yapısı, kültürel altyapısı üniversite şehri olma özelliklerine sahip’’ dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, daha önce AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in ortaya attığı ‘’SDÜ’yü ikiye bölelim’’ fikrine karşı olduğunu belirtti. Tek üniversiteyi doğu batı diye 2 üniversite şeklinde adlandırmanın Isparta’ya hiçbir faydasının olmayacağını ifade eden İbicioğlu, ‘’Tartışmamalı, 2. üniversite için hemen harekete geçilmeli. İkinci, üçüncü hatta dördüncüyü düşünmeliyiz. Isparta’nın iklimi, insan yapısı, kültürel altyapısı üniversite şehri olma özelliklerine sahip. Isparta’da 2. üniversite, butik üniversiteleri hayata geçirmemiz gerekiyor’’ dedi.

‘’EĞİRDİR’DE TURİZMLE İLGİLİ, AKSU’DA ORMANLA İLGİLİ TEMATİK ÜNİVERSİTELER AÇILMALI’’

Öte yandan SDÜ’nün adını değiştirmekle ikinci üniversitenin de olmayacağını bildiren İbicioğlu, şöyle devam etti; ‘’Biz yeni ve tematik üniversitelere yönelmemiz lazım. Örneğin Eğirdir’de turizm üniversitesini tartışmalıyız. İlçelerde bir takım yöreyle uyumlu üniversitelerin açılması gerekir. Aksu’da ormanla ilgili veya küçük tematik üniversiteler açmamız lazım. Yarın her tarafa bu tür üniversiteler açıldığında bizim şimdiden düşünmemizin bir faydası kalmıyor. Biz butik, tematik üniversiteler meselesini hızlı şekilde gündeme almamız lazım. Ancak doğu batı şeklinde ayırarak bu yapılmamalı. Birimlerimiz ve fakültelerimiz arasında birbirini tamamlayıcı bir ilişki var. Yeni bir üniversite açacağımızda birbirini tamamlayan bir sistem içinde açmamız lazım. Tek üniversiteyi doğu batı diye 2 üniversite şeklinde adlandırmanın bize hiçbir faydası olmaz.

‘’ISPARTA’YI YABANCI ÖĞRENCİLERİN GELMEK İSTEDİĞİ BİR YER HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ’’

Şuanda 2 bin yabancı öğrencimiz var. Ortadoğu, Balkanlar, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nin gelecek nesillerinin eğitildiği bir üniversite olmak istiyoruz. 5 yıl içinde 5 bin yabancı öğrenci hedefimiz var. Özellikle Suriye’den yoğun öğrenci çekiyoruz. Sadece İlahiyat Fakültesi’nde Suriye’den 100’ün üstünde öğrenci var. Akademisyen var. Avrupa’dan çok sayıda doktora ve mastır öğrenci getireceğiz. Bahar dönemi içerisinde mastır ve doktora öğrencilerini yurtdışından getirmeye başlayacağız. Aynı zamanda Amerika’daki bazı üniversitelere uzaktan eğitim teknolojileriyle akademisyenlerimiz eğitim veriyorlar. Eğer biz SDÜ olarak akademik liderliğimizi etkin yapmak ve Isparta’ya bir vizyon çizmek istiyorsak gelişmeye açık en önemli sektörlerden birisi eğitim. Ispartalı insanların medeniyete açık bir yapısının olması, misafirperverlik gibi şeyler dikkate alındığında Isparta’yı yabancı öğrencilerin gelmek istediği bir yer haline getirmek istiyoruz.

‘’YAKINDA SANATSAL MEKÂNLARIN ŞEHİRDE AÇILACAĞINA ŞAHİT OLACAĞIZ’’

Isparta, Eskişehir ile kıyaslanıyor. Zamanında bir takım imtiyazlardan yararlanmış. SDÜ 1992’de kurulmuş ve hızlı şekilde kabuk değiştiren bir üniversite. Önümüzdeki günler içerisinde hızlı bir şekilde sanatsal mekânların şehirde açılacağına şahit olacağız. Etkinlikler konusunda Güzel Sanatlar Fakültesinde bir takım çalışmalar yapıyoruz. Üniversite belirli bir hiyerarşi içinde altyapısını tamamladıktan sonra bu sorunlar çözülecek.’’ 

Bu haber 836 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...