Sema Çalışkan’dan Bir Başarı Daha!

22 Ocak 2015 15:50

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası'nda büyük bayanlar final müsabakaları yapıldı. Isparta'nın ve Iyaş Spor’un gururu Sema Çalışkan 75 kilogramda Türkiye Birincisi oldu.

IYAŞ Yönetim Kurulu’nun önemli destekleri ve sponsorluğu ile şampiyona maçlarına azimle hazırlanan Sema Çalışkan altın madalyayı alnının teriyle kazandı. Sema Çalışkan için Iyaş tarafından ödül töreni düzenlendi. Törende kendisine cumhuriyet altını hediye edildi.

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Sema Çalışkan’ın başarılarıyla gururlandıklarını belirterek, “11-17 Ocak 2015 tarihinde Şanlıurfa’da düzenlenen Büyük Bayanlar Boks Şampiyonasında75 kg.da Türkiye şampiyonu olmuştur. Yarı finalde Giresun’lu 28 yaşındaki tecrübeli Fenerbahçe boksörünü yenerek finale kalmıştır. Finalde yine Fenerbahçe’den bir ay önce Dünya üçüncüsü olan tecrübeli boksör Elif Güneri’yi yenerek şampiyon olmuştur. Büyük Bayanlarda ilk kez çıktığı bir müsabakada bu başarıyı elde eden kıymetli sporcumuz Semayı kutluyorum. Isparta’mıza büyük bir sevinç yaşatmıştır. Başarılarının devam edeceğine inanıyorum. 2015 Haziran ayında Azerbaycan Bakü’de ilki düzenlenecek olan Avrupa oyunlarında ülkemizi temsil etme şansını yakalamıştır. Ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğine inancımız tamdır. Kendisine başarılar diliyorum. Sema Çalışkan daha önce Iyaş Spor Kulübü bünyesinde 4 Türkiye şampiyonluğu, bir Avrupa üçüncülüğü, bir Avrupa ikinciliği ve bir Dünya üçüncülüğü getirmişti.  Antrenörümüz Melihşah Sarıca’ya da çok teşekkür ediyoruz. Bu başarının mimarlarından olan antrenörümüz çok büyük gayretler sarf etti. Maç esnasında yapmış olduğu fedakarlık ve çalışmaları da yakinen izledik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.  Yine Iyaş Spor Kulübü sporcularından Melik Semih Bildik ve Yasin Çetinkaya’da 25 Ocak’ta Artvin’de yapılacak olan yıldız erkekler Türkiye Şampiyonasında Iyaş’ımızı temsil edecektir. İnşallah Iyaş Spor ve sporcuları getirecekleri başarılarla daha çok sesimizi duyuracaklar. Iyaş Spor’u yakından takip etmenizi öneriyorum.” Dedi.

Sema Çalışkan ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu güzel günde tekrar toplandığımız için çok mutluyum. İnşallah daha birçok şampiyonluk kutlamasında yine burada toplanacağız. 2015 yılı bizim için çok önemli turnuvalar var. Bu turnuvalarda ülkeme en iyi şekilde madalyalar getirmeyi istiyorum. Bu yolda ilerlerken arkamda olan Iyaş Yönetim Kuruluna ve Bahattin Şenol’a çok teşekkür ederim. Benim Iyaş’ta büyük bir ailem var. Beni yalnız bırakmadıkları için herkese çok teşekkür ederim.”

Antrenör Melihşah Sarıca’da “daha önce de çok güzel dereceler aldık. Fakat bu büyük bayanlar da ilk müsabakamızda ve bizim için bir varoluş mücadelesi idi. Çok şükür alnımızın akıyla başarı ile döndük. Stresli bir haftanın ardından gelen başarı bizi çok mutlu etti. Hedefimiz daha büyük başarılar kazanmak. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve Iyaş Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...