“MHP köylere hizmet götürmemek için elinden geleni yapıyor”

22 Ocak 2015 15:52

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, borçlanma teklifinin görüşüldüğü sırada MHP Grubunun salonu terk etmesini ‘’MHP grubu köylere gidecek hizmeti engellemek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışmıştır. Bizim burada yegane amacımız köylere hizmeti daha ivedi nasıl götürebiliriz bunun çabası içerisindeyiz’’ şeklinde yorumladı.

İl Genel Meclisinde AKP Grubuyla MHP Grubu arasında 203 köye kilit parke taşı yapılması konusunda İller Bankası’ndan 10 milyon TL kredi kullanılması teklifinde yaşanan tartışmalara İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat da dahil oldu. MHP grubunun borçlanmaya karşı çıkmasıyla köylere hizmet götürmeye de karşı çıktığını ileri süren Bolat, ‘’ Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımız şehir merkezinde Piri Mehmet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla aynı hizmeti alma hakkına sahiptir’’ dedi.

“MHP’Lİ ÜYELERİN AYAĞI ACABA ÇAMURA BATTI MI?”

Öte yandan saygınlık tartışmasına da değinen Bolat, şöyle devam etti; ‘’MHP’li arkadaşlarımız İller Bankası’ndan kullanacağımız kredi için muhalefet şerhi verdiler. Acaba bu şerhi verirken o köylerdeki insanlarımızı hiç düşünmediler mi? Ayakları acaba o balçığın içine battı, ayakkabısı o çamurun içinde kaldı mı? Buradan sormak istiyorum. Burada meclisin saygınlığını bozarak oraya hizmetin gitmesini engelleyerek ellerine ne geçecek, çok merak ediyorum. Burada bir saygınlık tartışması yaşatmaya ve meclisi proveke etmeye çalıştılar. Burada kişisel hesaplaşmaların hiçbir kimseye faydası yoktur. Devlet bir bütündür. Hizmet devlet ve hükümetimizin sayesinde tüm köylerimize gidecektir. Bunu MHP’li arkadaşlarımız engellese de gidecektir, engellemese de gidecektir. Bu AK Parti hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sayesinde gidecektir. Bunu hiç kimse engelleyemez. Köyde yaşayan vatandaşımın yaşam hakkını kimse elinden alamaz, almaya da çalışamaz. Burada saygınlık tartışması yaratarak, kişisel şahsi tartışmalar yaratarak meclisin çalışmalarını engelleyemez. AK Partili il genel meclisi üyeleri olarak hedefimiz 15 Mart’tan itibaren 203 köyümüze hak ettiği hizmeti, altyapıyı, içme suyu yatırımlarını, meydan düzenlemesi, çocuk parklarını yapma adına mücadelemizi sürdürmektir.

‘’EĞER KEREM BEYE TEKRAR SÖZ VERSEYDİM MECLİSİ KARIŞTIRACAKTI’’

Konuyla ilgili görüş bildirmek isteyen var mı diye sorduğumda ilk söz hakkını Kerem beye verdim. Daha sonra Nail beye söz hakkı doğduğu için bu hakkı verdim. Akabinde Kerem Bey tekrar söz hakkı istedi. Dolayısıyla meclisin saygınlığını bozmaya kendisi yeltenmiştir. Kerem beye tekrar söz verseydim meclisi karıştırma yolunda daha farklı söylemlerin içerisinde bulunacaktır. Meclisin saygınlığı ve huzurunu bozmama adına söz hakkı vermedim.

‘’ZATEN MECLİSİ PROVOKE ETMEYE ŞARTLANARAK GELMİŞLER’’

Kendilerinin niyeti açıkça bellidir. Bugünkü meclis toplantısını provoke etmek, zaten buna şartlanarak gelmişler. Bu komisyon raporuna koydukları şerhten bellidir. Daha önce planladıkları senaryoyu meclis toplantısında uygulamaya koydular. Bunun hesapları ve senaryosu daha önceden yazılmış ve hazırlanmış. Ben meclisin saygınlığı ve huzurunun bozulmaması için elimden gelen yetkileri kullandım.’’

 

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...