“Otopark konusunda Türkiye’ye öncü olmak zorundayız”

26 Ocak 2015 19:19

Isparta Belediyesi Meclisince alınan binalara otopark mecburiyeti ile ilgili olarak getirilen karar sonrasında gelinen son nokta ve uygulamada yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası yönetimi Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile bir araya geldi.

Toplantıya Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, oda temsilcileri ve İmar Müdürlüğü bürokratları katıldı.

Modern şehirleşme anlamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve belediyenin başlattığı otopark çalışmalarıyla ilgili uygulamada görülen noksanlıkları daha da iyileştirme adına neler yapılabilir noktasında karşılıklı çalışmalar içerisinde olduklarını söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, “Kendi meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın taleplerini, sıkıntılarını, çözüme dair önerilerini başkanımızla paylaşmak istedik. İlerleyen süreçte de Isparta’mızda bir kangren haline dönüşen trafik ve otopark problemlerinin daha iyi bir noktaya çekilip, planlamayla yeni yapılan yapılarda daha düzgün daha modern alanlara kavuşturulacağına inanıyorum” dedi.

Isparta’nın gelecekte ve şu anda yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin otopark problemi olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, “Trafik ve otopark problemi ile ilgili geçmiş aylarda belediyemiz başlatılmış olan çalışmaların bir ürünü olarak çıkan meclis kararlarında odalarımızla, bizlerle yapmış olduğunuz istişare ve diyalog ortamından dolayı özellikle başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda uygulama projeleri bugünlerde belediye imar müdürlüğüne gelmeye başladı. Tabi burada bir takım sıkıntılarla karşılaşılıyor. Bu sıkıntıları dile getirme noktasında başkanımızı hem nezaket hem de sorunları konuşmak anlamında bir talebimiz oldu. Bu talebimize olumlu karşılık verdiği için tekrar başkanımıza teşekkür ediyorum. Diyalogla şehrimizi daha da yaşanabilir bir hale getirme noktasında da çabalarımızda bir sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Kentimiz adına da çok güzel sonuçlar elde edeceğimizi de umuyoruz” şeklinde konuştu.

İki aydan bu yana belediyenin otopark yapımı noktasında yoğun bir çalışma içerisine girdiğini hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, bu çalışmalar öncesinde de ilgili odalarla konunun paylaşıldığını ve görüş-önerilerin alındığını belirtti. Günaydın, “Ortak bir akıl oluşturarak bu uygulamalarımıza başladık. Çok küçük parsellerde bazı problemler çıkmaya başladı. Bunları aşma noktasında da belediye ekiplerimizde devamlı bu konu üzerinde çalıştı. Çıkan mahsurları iki ay sonra odalarımızla tekrar ele alıyoruz. Burada yapılacak ne olabilir konusunu tartışıyoruz. Geniş arsalarımızda sıkıntı yok, bundan sonra binalarda bire bir otopark yapılacak. Çaplarımız daha hassas ve detaylı olacak. Otopark konusunda Türkiye’de öncü olmak zorundayız. Çünkü Avrupa bu sorunu yıllar önce çözmüş bitirmiş durumda. Şu anda belediyemiz otoparklar yapıyor, vatandaşlarımızda yükümlülüklerini yerine getirdiği zaman bir yıl geçmeden trafik ve otopark sorunu aşılacak. İnsanlarımıza huzur gelecek, iki, üç yılsonunda Isparta 81 il arasında daha müreffeh bir şehir olacak. Bunu kim istemez ki. Bu konu çok önem taşıyor. Odalarımızın görüşlerini alıyoruz.  Çözüme doğru gidiyoruz. Çözüm bu işte. Güzel projeler gelmeye başladı. Odalarımızla yaptığımız bu çalışmalarımız Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Isparta Belediyesi proje kısmındaki arkadaşlarımızda bu gayretleriyle kısa zamanda güzelliklere ulaşacağız. En geç üç yıl sonra bu çalışmalar Isparta’mızda halkımıza rahatlık, huzur getirecek. Şimdiden Isparta’mıza bu çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyor, odalarımıza verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.  

 

Bu haber 787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...