“Üniversite hastaneleri mali sıkıntı içerisinde”

30 Ocak 2015 15:48

Üniversite hastanelerinin ciddi bir mali darboğazda olduğunu kaydeden Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız " Üniversite hastaneleri bugün ciddi manada mali sıkıntı yaşıyor. Yaşadıkları bu mali krizlerden dolayı üniversite hastanelerinin birçoğu çalışana döner sermaye ödemekte zorlanıyor” dedi.

Konuşmasına şu şekilde devam eden Yıldız “Üniversite hastanelerinin birçoğu maliye bakanlığına borçlu ve bakanlık diyor ki üniversite hastaneleri bu borçlarını ödeyemezse o zaman hastaneye el koyarım diyor. Üniversite hastaneleri adeta bir kıskaca alınmış” dedi. Üniversite hastanelerini bu darboğazdan kurtarmanın yolları olduğunu kaydeden Yıldız, Üniversite hastanelerindeki sözleşmeliden kadroya geçen çalışanların maaşları genel bütçeden ödenmesi ve üniversite hastanelerine genel bütçeden pay ayrılmasının gerektiğine dikkat çekti.

Üniversite Hastanesi çalışanlarının yoğun bir iş yüküne rağmen özveri ile çalıştıklarını ifade eden Yıldız "Üniversite hastanelerinde sadece hocalar yok. Isparta’da 400-450 arasında Öğretim görevlisi ve asistan, 400’e yakında ebe ve hemşire bulunuyor. Bu insanlar çok zor şartlarda ve çok yoğun bir şekilde insanüstü bir gayretle çalışıyorlar. Gece gündüz demeden hizmet üretiyorlar. Fakat bu hizmetin karşılığı verilmediği gibi haksızlıklara da maruz kalıyorlar. Akademisyenlere zam yapılırken üniversite çalışanları göz ardı ediliyor, yok sayılıyor. Döner sermayelerde mağduriyet yaşanıyor. Tayin ve görevde yükselme sınavları nedeniyle çok sıkıntılar yaşanıyor. Bunlara acil olarak çare üretilmelidir" dedi.

Üniversitelerde herkesin bir önceliği olduğuna dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız " Bizim üniversitelerde tek önceliğimiz var o da çalışanlardır. Çalışanların haklarıdır. Bunun için mücadele verdik, vermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...